img

Вести

Културно лето - Последњи програм Завичајног музеја

img

Print

Од 18. до 20. августа у оквиру програма Културног лета у Завичајном музеју Рума се одржавају Вечери археолошког филма. Публици се приказују филмови са 21. Међународне смотре археолошког филма. Организатори ових филмских вечери су Народни музеј из Београда и Завичајни музеј Рума.

Што се тиче музејских програма улазимо у завршницу Културног лета, рекла је директорица Музеја, Бранислава Коњевић.

"Последње су нам три вечери археолошког филма. Увек су то манифестације које су радо посећене од стране публике. Разноврстан је програм био, имали смо изложбу ликовних радова, предавања са интересантним темама, а и ови археолошки филмови ће бити, надамо се, интересантни публици. Културно лето се завршава крајем августа, али су ове вечери наш последњи програм као Завичајног музеја", изјавила је Бранислава.

Ово су треће по реду вечери археолошког филма и то је избор са 21. Међународне смотре археолошког филма која се одржава у Народном музеју и добили смо 11 филмова, рекао је Урош Николић, археолог.

"Имамо седам филмова у продукцији Истраживачког центра Петница, оне се баве махом локалним темама, да видимо шта се током прошле године радило у археологији у Србији и свету. Имамо два руска филма која се баве средњовековном Русијом и филм из Хрватске. Последњи је филм наставак приче о локалитету Глац код Сремске Митровице, али овај пут није тема сам локалитет, већ стручна екипа и њихов рад на терену. Иако је реч о археолошким филмовима они су ипак прављени за мало ширу публику како би се управо археологија као струка приближила обичном гледаоцу", казао је Урош.
donor
donor
donor
donor