img

Вести

Већи приходи у првих шест месеци 2021. године - XXXVI седница Већа

img

Print

У првих шест месеци ове године приходи Општине Рума су за око 93 милиона динара већи у односу на 2020. годину, што је јасан показатељ континуираног напретка и привредног развоја наше општине, оценио је председник Општине Рума Слађан Манчић, коментаришући шестомесечни Извештај о извршењу Одлуке о буџету који је усвојен на јучерашњој седници Већа.

"До 30. јуна остварени су приходи и примања у износу од 950.321.443 динара, док је 857 милиона динара остварено у истом периоду у 2020. години. Дакле, континуирани раст и привреде и свих прихода, само порез на зараде је показао да су са једне стране и подигнуте плате, а самим тим и стандард грађана, али са друге стране да има и нових запошљавања. Сви други приходи, попут оног од пореза на имовину, све је на вишем нивоу него 2020. године. Привреда на територији наше општине је у претходном периоду постављена на здраве темеље, што нам омогућава да можемо самостално да финансирамо многе значајне пројекте, баш као што ћемо то урадити и са пројектом повећања енергетске ефикасности породичних кућа и станова", казао је председник Манчић.

Расходи у првих шест месеци износе 755.318.245 динара што је у односу на план остварено са 33,84%.

Већници су усвојили и Нацрт Одлуке о доношењу Плана Генералне регулације Румe, План и програм рада и финансијског плана установе Градска библиотека "Атанасије Стојковић" Рума за 2022. годину и Решење о отуђењу непокретности из јавне својине општине Рума по тржишној цени, реч је о стамбеном објекту у Главној улици број 150, који је путем јавног надметања купила Епархија сремска.

Предлогом Одлуке o измени и допуни Одлуке о додели средстава из буџета општине Рума за програме и пројекте из области спорта од значаја за општину Рума за 2021. годину извршене су корекције у давањима фудбалским клубовима у складу са пласманом у виши ранг, или испадањем у нижи.

Рукометном клубу "Путинци" одобрена су додатна средства од 50.000 динара за млађе категорије. Савате бокс клубу "Рума" 60.000 динара за део трошкова организације Светског првенства, а КК "Словен" 100.000 због уласка у виши ранг.

Предлогом Закључка о преносу опреме на коришћење МЗ Жарковац је добила два клима уређаја.

Наташи Милинковић из Руме одобрена је новчана помоћ у износу од 40.000 динара.
donor
donor
donor
donor