img

Вести

Замена столарије у ОШ "Душан Јерковић"

img

Print

Широм румске општине се изводе радови на адаптацији школских објеката, па ће тако сви ђаци наставу у новој школској години похађати у уређенијем простору и свеукупно лепшем школском амбијенту.

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас, у друштву сарадника, радове на замени столарије у ОШ "Душан Јерковић", коју локална самоуправа финансира са 1,7 милиона динара.

"Јуче су почели радови на замени столарије. Дотрајалу дрвену столарију мењамо са ПВЦ столаријом, укупно 21 отвор, што прозори, што врата, је обухваћен радовима. Морам напоменути да смо ми укупно за објекте основног образовања издвојили 12,5 милиона динара. У подручној школи у Жарковцу је столарија такође замењена. Данас се завршава постављање ламината у основној школи у Грабовцима. Иду радови у основној школи у Платичеву, то јест у подручној школи у Витојевцима, па затим и у Буђановцима, Никинцима и Хртковцима. Очекује се почетак радова у подручним одељењима "Вељкове" школе у Вогњу и Стејановцима. У Музичкој школи је завршена реконструкција електроинсталационих мрежа", изјавио је председник Манчић и додао да је Општина издвојила новац и за адаптацију средњошколских објеката.

"Користимо овај период када је распуст и када су школе празне да одрадимо све оно што су образовне установе  тражиле. Већина њих се определила за замену столарије не би ли побољшали енергетску ефикасност објеката, али има и молерских радова, уређења и замене подова, претресањљ кровова итд. Мислим да је у Техничкој школи завршена реконструкција дела крова, а у Гимназији је завршена замена олука. Око 980.000 је издвојено за те радове. Други део тендера који се односи на столарију је такође окончан, ми смо обезбедили 1,9 милиона динара, цена на тендеру је нешто нижа и врло брзо можемо очекивати радове ускоро и у преостале две средње школе", рекао је Манчић.
donor
donor
donor
donor