img

Вести

Сусрети фолклорних ансамбала

img

Print

После дуге паузе, Румљани су имали прилику да гледају наступ Ансамбла народних игара и песама „Бранко Радичевић„ Рума. Сусрети фолклорних ансамбала почели су наступом АНИП-а у организацији Културног центра „Брана Црнчевић„ Рума. Због временских прилика, уместо на тргу, наступ свих група ансамбла одржан је у великом холу Културног центра уз присуство великог броја гледалаца.

"Ако изузмемо неке ситне наступе, од децембра 2019. године ово нам је прво појављивање и то свих наших група - припремни састав, пет дечијих група, извођачки састав и народни оркестар.  Узбуђени смо и имамо  и трему јер је ово први наступ  после годину и по дана,  сви смо једва дочекали  да се појавимо на сцени, у пуном саставу. Последњих два месеца само активно радили, пре трога смо имали паузу дугу 6,5 месеци", рекао је Петар Поповић  шеф АНИП-а.

Чланови ансамбла извели су  игре из Срема, Баната, Шумадије,  заступљен је био репертоар који приказује целу Србију, док се на крају програма извођачки састав представио играма косовског Поморавља.

"Сви чланови су и увек вољни да наступају, ипак мало смо се плашили јер смо имали дугачку паузу, изузев нешто мало проба прошлог новембра. Бојали смо се да ће нас млађи чланови напустити, али сви смо на окупу, као и нови чланови", додала је Јадранка Рацић, председница УО АНИП „Бранко Радичевић" Рума.

У наставку Сусрета фолклорних ансамбала вечерас ће на Градском тргу или у Културном центру, у зависности од времена, наступити КУД „Бисер“ Путинци, КУД Жарковац и КУД „Десанка Максимовић „ Хртковци. Програм почиње у 19.30 часова. 
donor
donor
donor
donor