img

Вести

Фондација "Ана и Владе Дивац" расписала конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа чији је бар један родитељ/старатељ имао статус избеглице

img

Print
Фондација ''Ана и Владе Дивац'' расписала је конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа чији је бар један родитељ/старатељ имао статус избеглице у Републици Србији, а избегао је из Републике Хрватске и то из следећих општина: Бенковац, Војнић, Вргинмост, Глина, Грачац, Двор, Доњи Лапац, Дрниш, Книн, Кореница, Костајница, Крњак, Обровац, Петриња, Плашки, Слуњ, Задар, Цапраг, Грубишно Поље, Дарувар, Окучани, Пакрац, Слатина, Бели Манастир, Вуковар, Даљ, Мирковци, Тење.  
Доказ о статусу избеглице родитељи/старатељи могу добити у Одељењу за друштвене делатности, канцеларији Повереништва за избеглице општине Рума, улица Главна 107.  
Право на стипенидју имају ученици који у септембру 2021. године уписују I, II, III или IV разред средње школе, а који у школовању постижу одличан успех (од 4,50 до 5,00).
Стипендије се исплаћују на месечном нивоу  за време трајања школске године (10 месеци) у месечном износу од 5.000 динара. 
Ученик који буде изабран за стипендирање, биће у обавези да најмање 4 сата месечно волонтира о чему ће писмено обавештавати Фондацију. 
 
Јавни позив траје од 13. јула до 30. јула 2021. године.
 

Пријаве се шаљу на адресу:

Фондације Ана и Владе Дивац

Илије Гарашанина 53а

11 000 Београд 

са назнаком „За РСК стипендије“

Све додатне информације се могу добити на телефон 011/33 41 755 и на сајту www.divac.com.
donor
donor
donor
donor