img

Вести

ФК "1. мај" са новим тренером напада врх табеле

img

Print

ФК "1. мај" у нову сезону улази са високим амбицијама. Румски трећелигаш коме ће ово бити трећа узастопна сезона у Српској лиги Војводина у предстојећој жели искорак у односу на претходне, које су завршавали у средини табеле.

Румљани су се појачали и у стручном штабу и у играчком кадру, а данас је на стадиону "1. мај" потписан уговор са новим тренером клуба - бившим фудбалским интернационалцем Жељком Љубеновићем.

Нови тренер Румљана је током каријере 12 година провео играјући у Украјини, где је по завршетку играчког ангажмана започео и тренерску каријеру.

Позив "1. маја" је радо прихватио, јер клуб има амбиције које се поклапају са његовом фудбалском филозофијом, рекао је Љубеновић на представљању.

"Због амбиција сам и највише пристао на ову понуду, амбиције клуба су врх табеле, а мој задатак и мојих играча је да оправдамо та очекивања руководства клуба, које нам је дало безрезервну подршку. Желимо да будемо међу четири најбоље екипе Српске лиге Војводине. Нећемо ништа да обећавамо, ипак сам ја нов, млад тренер, доста нових играча ће доћи тако да морамо прво да направимо екипу и сви заједно се потрудимо да направимо тај резултат. Уколико видимо да постоји могућност за виши ранг, нећемо оклевати. Ја сам и као играч стремио увек ка врху и сада као тренер желим да направим каријеру тако да уколико буде прилике сигурно ћемо конкурисати и за улазак у Прву лигу Србије", поручио је Љубеновић, коме ће у Руми помоћник бити такође прекаљени интернационалац Милан Перић.

Играчки кадар ће бити доста промењен у односу на претходну сезону, каже Филип Осман, играч и спортски директор клуба, али акценат ће бити на квалитету, а не на квантитету.

"У клубу сам већ шест месеци. Поставили смо неке стандарде, важили смо за екипу која игра најлепши фудбал у Српској лиги Војводине. Настојимо да задршимо што бољи пласман у овој сезони, наравно то је врх табеле. Ту је и нови тренер, помоћи ће нам у томе. Пристижу нови играчи, то радимо полако, темељно, стручно, радимо на квалитету, не на квантитету, надам се да ћемо формирати екипу у наредних недељу-две и спремно дочекати почетак сезоне 14. августа", каже Осман.

Капитен "1. маја" Стефан Милојевић верује у овосезонски успех и напомиње да је атмосфера у клубу више него одлична, што је важан предуслов без кога нема резултата.

"Добро се тренира, добро се ради, прави су момци у клубу, доста талентованих играча имамо. Дошао је тренер који је имао озбиљну фудбалску каријеру, тако да ће уз њега доћи још добрих и квалитетних играча који ће нам помоћи да направимо то што желимо. Услови које имамо су врхунски, играо сам у Србији у доста клубова, ово је једини клуб где сам испоштован све до последњег динара, тако да је професионализам на великом нивоу, што је опет мотив и за друге квалитетне играче да нам се прикључе", поручио је Милојевић.
donor
donor
donor
donor