img

Вести

Пета Бресквицијада у Кленку

img

Print

Неколико војвођанских удружења жена окупило се на Ивандан на петој кленачкој "Бресквицијади". Своје производе изложиле су жене из новосадске "Војвођанке", затим "Краљевчанке" из Краљеваца, "Фрушкогорке" из Стејановаца, "Сурчинке" из Сурчина, жене из Удружења "Мајка Ангелина" из Купинова, чланице Етно удружења "Ђурђевак" из Лаћарка, али и организаторке манифестације - жене из кленачког "Љиљана".

Најбоље бресквице су направиле "Краљевчанке", али и остале које су се нашле на изложби биле су више него одличне.  "Краљевчанке" су се добро показале и по питању рукотворина, за изложени вез су такође освојиле прво место. Снежана Богдановић, председница овог Удружења не крије задовољство и истиче да ће Краљевчанке учествовати на сличној манифестацији 10-ог јула у Београду, на Скадарлији, која носи назив " Жене Срема, Баната и Бачке". Одмах после тога следе убрзане припреме за нешто што је њихов лични печат, а то је манифестација "Жетва" у Краљевцима 18-ог јула.

Захвалнице које потписује Љиљана Станић, председница Удружења жена "Љиљан" Кленак отишле су Општинском удружењу пензионера Рума, Одељењу за друштвене делатности Општине Рума, Туристичкој организацији и Културном центру "Брана Црнчевић", као и бројним удружењима и појединцима који пружају подршку овом удружењу жена.

На територији Општине Рума постоје само три регистрована и активна удружења жена (Љиљан, Краљевчанке, Тифани-Добринци)  и једно које је активно, али није регистровано ("Фрушкогорке", Стејановци). Добра вест је што је регистрација "Фрушкогорки" у току и што се води активна политика неговања и очувања традиције кроз њихов рад.
donor
donor
donor
donor