img

Вести

Реконструкција Дома културе у Жарковцу - Урађено више од планираног

img

Print

Месна заједница Жарковац уз подршку Општине Рума спроводи обимне радове на уређењу сеоског Дома културе. У току је уређење свечане сале Дома културе, али и пратећих просторија. Замењена је унутрашња столарија, постављене су нове електроинсталације, нова расвета, полепљено је око 300м² плочица, обављени су молерски радови, уређује се кухиња и мокри чворови у објекту.

Радове је данас обишао председник Општине Рума Слађан Манчић честитавши Савету МЗ Жарковац на енергији, ентузијазму и вољи да поред новчане помоћи локалне самоуправе обезбеде додатна средства како би урадили и више од предвиђеног.

"Све ово што сам данас видео у обиласку ме је фасцинирало. Ми смо одобрили не тако велика средства у износу од 550.000 динара за радове, што реално није довољно за комплетну реконструкцију. Избори за МЗ су овде недавно одржани, у Савет је дошла свежа крв, нови, млади, енергичних људи који су сопственим ангажманом привукли спонзоре, људе који се баве бизнисом, пољопривреднике, пријатеље, ко год да је помогао, свака им част, капа доле. Видим да ово што је урађено и што се приводи крају је нешто што је добар и позитиван пример за све месне заједнице и за нас у локалној самоуправи. Људи су показали да није поента доћи само и кукати и тражити нешто, него кад Општина издвоји и помогне, да људи и сами својим средствима, својим именом и презименом и својим ауторитетом, са својим пријатељима и мештанима могу много више да ураде, само ако направе добру организацију и ако су сложни. Ово је пример који ја за ових осам година колико сам на месту председника нисам имао прилике да видим", изјавио је председник Манчић.

Нови председник МЗ Жарковац Горан Бајић истиче да је ово само почетак и да Савет МЗ има још доста пројеката којима жели да унапреди квалитет живљења у селу.

"Ми јесмо мало село, али село у коме људи имају различита интересовања, село у коме функционише, с обзиром на број становника, доста удружења. Имамо културно уметничко удружење које гостује по целој  бившој Југославији и нама долазе гости у наше село и због тога сам најсрећнији што ће деца Жарковца имати уређен простор да и они другима буду домаћини, да покажу нашу гостопримљивост у адекватном простору, да се не постиде. Имамо и коњичко удружење, удружење љубитеља и одгајивача коња које у овом селу на манифестацијама зна да окупи и до 10.000 људи. Имамо риболовачко друштво, ловачко друштво и наравно фудбалски клуб који мора да фунционише због наше деце, јер је фудбал спорт широких народних маса и ту ћемо да предузмемо кораке у наредном периоду. Ја бих се захвалио на подршци Општини, председнику Манчићу, свим људима добре воље, нашим пријатељима из Жарковца, из Руме, привредницима који су нам изашли у сусрет. Сви су они видели нашу искрену жељу да урадимо нешто за опште добро, сви су се сложили да помогну, од мајстора, трговинских радњи, сви су нам изашли у сусрет, мајстор за плочице нам је наплатио минималну цену, свима им се захваљујем", рекао је Бајић.

Реновирањем Дома културе село ће добити уређен простор за организовање прослава, рођендана, свадби и културних догађаја.

"Овај простор ће користити цела месна заједницу. Стижу столови, столице, цео простор ћемо климатизовати. У другом делу објекта такође предстоје радови. Тамо смо већ залепили сто квадрата плочица. У будућем периоду у плану је реконструкција комплетне спољне столарије, избијање новог улаза у ресторан и уређење лепе баште, јер смо ми село које нема кафану, а село без кафане је ништа", уз осмех је констатовао Бајић.
donor
donor
donor
donor