img

Вести

Награђени најбољи ученици наше општине

img

Print

На традиционалној видовданској свечаности, која је данас одржана у Културном центру "Брана Црнчевић", Општина Рума наградила је најбоље ученике основних и средњих школа.

Поред доделе Вукових диплома и похвалница, Општина Рума издвојила је близу пола милиона динара како би и новчано наградила сав напоран рад и труд који су румски ђаци, заједно са својим професорима, уложили у досадашње образовање.

Награђено је укупно 94-оро ученика што вуковаца, што ученика који су на републичким такмичењима освајали једно од прва три места.  88 ученика је добило новчану награду од 5.000,00 динара, а шесторо ђака је награђено са по 6.000,00 динара, јер имају и Вукову диплому и награду са државног такмичења.

Награде најбољим ученицима уручила је Александра Ћирић, заменица председника Општине Рума.

"Општина Рума је веома поносна што има оволико велики број добрих ученика. Ова школска година је била заиста тешка за све њих и упркос томе иако нису похађали наставу у редовним условима, успели су да савладају градиво и да постигну тако добар резултат и уједно да постигну резултате на бројним републичким такмичењима, током ове изузетно тешке и непредвидиве школске године. Општина Рума ће увек помагати и награђивати све ученике који својим трудом и залагањем постижу тако добре резултате, јер они су понос наше општине", казала је Александра Ћирић.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић честитао је ученицима на успеху и поручио да су то млади људи на које Општина Рума рачуна као на носиоце њеног развоја у времену које је пред нама.

"Сваки успех младих људи треба на одређен начин подржати, јер та подршка је њима стимуланс за нове успехе у времену које је пред њима. Ова година је била изузетно неуобичајена и када је у питању спровођење образовног циклуса тако да је резултат који су ови ученици остварили у таквим околностима тим већи. Сигурно је да су ово млади људи на које можемо рачунати у будућности и на које свакако Општина Рума рачуна као носиоце њеног развоја у времену које је пред нама", сматра Ковачевић.
donor
donor
donor
donor