img

Вести

Потписани уговори за помоћ 13 породица

img

Print

У оквиру пројекта намењеном подршци повратницима из Немачке и Западне Европе, али и другом угроженом локалном становништву, који спроводи ЕХО организација из Новог Сада, данас су у Руми потписани уговори за доделу помоћи 13 ромских породица са територије наше општине.

Девет породица ће добити помоћ у грађевинском материјалу за санацију стамбених објеката, док су четири породице добила средства за самозапошљавање, у вредности од по 950 евра.

Уговори са представницима ЕХО организације су потписани у просторијама румског Удружења Рома, које је помагало подносиоцима пријава у писању бизнис плана.

Помоћ за покретање сопственог бизниса уручена је данас Рудију Петровићу из Руме, који је конкурисао за опрему за дубинско прање аутомобила и тепиха.

"Добио сам машину за дубинско прање, хемикалије, крпе и сл. у вредности од 950 евра. Значи ми много јер могу сам да покренем неки посао, не морам да радим код другог, бићу самосталан. Надам се да ће бити све добро, први пут радим овај посао. Било би много теже да сам морао сам да купим те машине. Захваљујем се организацији што нам је помогла", изјавио је Петровић.

Све четири породице које су добиле опрему и алате за самозапошљавање (косачице, моторне тестере, опрему за полирање аутомобила и опрему за козметички салон) обезбедили су средства од по 50 евра за учешће у пројекту. 
donor
donor
donor
donor