img

Вести

Потребе за резервама крви су повећане

img

Print

Континуирано снабдевање компонентама крви је неопходно како би у сваком тренутку било довољно крви за хитне и ванредне ситуације, витално угрожене пацијенте, за терапију онколошких болесника као и планиране хируршке интервенције.

Црвени крст Рума обавештава и моли све хумане суграђане, уколико им здравствено стање дозвољава, да се одазову на акцију добровољног давања крви које се организује у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, у ПЕТАК, 18. јуна 2021.године у периоду од 8 до 12 часова, у просторијама Спортског центра „Рума“ у Руми.

Грађани који су се вакцинисали вакцинама Pfizer или Sinofarm крв могу дати одмах, а уколико су се вакцинисали вакцинама Sputnjik V или AstraZeneca мора проћи минимум две недеље до следећег давања. Неопходно је да даваоци поседују документацију из које се види коју врсту вакцине, односно којег произвођача, су примили. Уколико даваоци крви немају податак о врсти вакцине коју су примили, давање крви се одлаже за четири недеље.

Приликом организације акција добровољног давања крви поштују се процедуре и превентивне мере ради спречавања преноса вируса на акцијама прикупљања крви, у складу са прописима и донетим мерама.
donor
donor
donor
donor