img

Вести

РФВ презентовао кредитне линије

img

Print

Представници Развојног фонда Војводине организовали су данас у румскoм Културном центру "Брана Црнчевић" презентацију повољних кредитних линија за предузетнике, правна лица и носиоце регистрованих пољопривредних газдинстава са територије Војводине.

Реч је о кредитним линијама за унапређење пословања у свим областима, са каматном стопом од 1 до 3 одсто, роком отплате до седам година и периодом мировања 24 месеца.

"Конкурси су отворени током целе године и нису временски ограничени, средстава има и само је питање да ли ће се поменуте категорије пријавити и аплицирати за наша средства.  На  овим конкурсима могу учествовати регистрована пољопивредна газдинства, правна лица и  предузетници и у том погледу нема  неке специфичне категорије. Најбитније је да су пољопривредна газдинства највеће интересовање исказала  за куповину механизације и пољопривредног земљишта, док су правна лица  и предузетници посебно интересовање исказали за кредитне линије за инвестиције у произвoдне делатности, тј. за опремање производних капацитета", поручио је Станиша Станишић из Развојног фонда Војводине.

Презентацију је у Руми организовало Одељење за Локални економски развој Општинске управе Општине Рума, док је учешће узело и Удружење пољопривредника Општине Рума, које окупља чланове и ван територије Срема.

Сви учесници презентације су сагласни са тим да је директан разговор најбољи у разумевању конкурса.

"Информација је углавном најбитнија, јер људи када помисле о кредитима, углавном имају представу да је потребно много папироглогије и да је сам процес много компликован. Читајући конкурс на интеренту не добијате сва појашњења, многе заплаши и зато мислим да је најбоље уживо", истакао је Милош Календерац, пољопривредник из панчевачког села Старчево, који је данас присуствовао презентацији у Руми.  
donor
donor
donor
donor