img

Вести

150 места за будуће средњошколце у румској Техничкој школи

img

Print

Средња техничка школа "Миленко Брзак - Уча“ према плану уписа за нову школску 2021/2022. годину нуди будућим средњошколцима 150 места и то за седам одељења електро и машинске струке.

У електротехничком смеру има 30 места за образовни профил четвртог степена - електротехничар рачунара, а по 15 ученика може се уписати у трећи степен образовних профила: електричар  и сервисер термичких и расхладних уређаја.

Када је реч о машинској струци, 60 места нуде четворогодишњи образовни профили: Машински техничар моторних возила(30 места) и Машински техничар за компјутерско конструисање(30), а кроз дуални систем образовања омогућено је школовање 30 ученика у трогодишњем степену бравар - заваривач (15) и механичар моторних возила (15).

Из СТШ "Миленко Брзак Уча“ напомињу да су сва техничка занимања у дефициту, да привреди фали квалификованих радника, а да ова образовна школа нуди ђацима и теоријска и практична знања, што су предуслови за наставак образовног усавршавања, али и за могућност запослења одмах после завршетка средње школе.
donor
donor
donor
donor