img

Вести

Нови средњошколски смер у Руми: стоматолошка сестра -техничар

img

Print

Од 1. септембра Средња пољопривредно-прехрамбена школа "Стеван Петровић Бриле" уводи нови образовни профил: стоматолошка сестра-техничар.

Одобрење од стране ресорног министарства је стигло крајем прошлог месеца, места има за 30 ученика, а у школу је већ стигла вредна донација Европске уније: микроскопи, лабораторијски прибор, инструменти и реагенси за микробиолошку лабораторију коју ће користити ученици новог стоматолошког, али и постојећег ветеринарског смера.

"Успели смо као школа да након осам месеци преданог рада и истраживања потреба грађана и тржишта рада, добијемо дозволу за увођење новог образовног профила. Реч је о дефицитарном занимању и бићемо прва и једина школа у Срему која ће образовати овај профил, као што смо и једина пољопривредна школа у Срему. Велико интересовање већ влада што и не чуди, јер за сада такав смер постоји само у Новом Саду и Београду ", изјавио је Душан Стојанац, директор СППШ "Стеван Петровић Бриле“ Рума, која ће од 1. септембра, због увођења новог смера, променити име у Средња стручна школа "Стеван Петровић Бриле“.

У новој школској 2021/2022. години места има и за по 30 ученика у четворогодишње смерове ветеринарски техничар и пољопривредни техничар и по 15 места за комбиновано одељење пекар и месар. Познато је да као јединствени вид стимулације за упис ученика у смер пекар и месар школа нуди многе погодности бесплатне уџбенике, превоз, упис, ХТЗ опрему и још много тога.

Школа има врхунске услове за практичну наставу што је изузетно битан сегмент образовања. Ту је наравно и савремени Кабинет за сточарство, модерна пољопривредна механизација, опрема за пекаре, алати за месаре и лепо уређени мини ЗОО врт отворен за све посетиоце.
donor
donor
donor
donor