img

Вести

Укинута ванредна ситуација у румској општини

img

Print

Штаб за ванредне ситуације донео је на данашњем заседаљу Одлуку о укидању ванредне ситуације у румској општини. Извештаји Дома здравља „Рума" показују да је закључно са 4. јуном у румској општини евидентирано 19 лица заражених корона вирусом, што је значајно мање од оне границе од 55 лица, када је ванредна ситуација уведена.

„У нашој општини имамо 17.758 вакцинисаних, а 15.104 ревакцинисаних грађана, што показује да се ситуација смирује и да се стичу услови да уђемо у неки нормалан рад и живот. Наравно, опрез и дисциплина су и даље неопходни, да не би поново ушли у неку нежељену ситуацију. Имамо и притиске разних удружења за одржавање манифестација, пре свега, на отвореном, а нисмо могли давати сагласност, јер смо били у ванредној ситауцији.  И даље треба да поштујемо мере, држимо одстојање, избегавамо ризичне скупове и верујем да ћемо се у наредном периоду вратити што више у нормалне токове“, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић након 4. седнице Штаба.

Штаб је донео и Закључак везан за закупнину општинских локала, а пошто је укинута ванредна ситуације престала је да важи одлука којом је су цене закупнине биле смањене у износу од 50%.

Председник Манчић се захвалио свима који су узели учешће у борби против корона вируса, посебно медицинским радницима, припадницима МУП-а, самим грађанима.

„Назире се крај епидемије, он је близу само зато што су наша Влада и наш председник Вучић обезбедили велики број различитих вакцина и што се вакцинисао велики број грађана. Морамо и даље радити на тој масовној имунизацији – пут је само вакцинација и зато апелујем на све нас да буду одговорни према себи, али и према другима. Што више нас се вакцинише, брже ћемо победити корону“, поручио је председник Манчић.
donor
donor
donor
donor