img

Вести

Рукометаши Кувајта на припремама у Руми

img

Print

Рукометни клуб "Кувајт С.Ц." у Руми се припрема за предстојећу Азијску лигу шампиона, која се од 11. јуна до 21. јуна одржава у Саудијској Арабији.

Вишеструки шампиони Кувајта смештени су у румском Хотелу "Парк", а за припреме и тренинг утакмице користе услуге Спортског центра "Рума".

Двонедељне припреме завршавају се 9. јуна када рукометаши "Кувајта", појачани и интернационалцима, крећу пут Џеде, града који ће бити домаћин, због короне одложеног турнира Азијске лиге шампиона 2020.

Да Кувајт С.Ц. постане шампион највећег светског континента потрудиће се и рођени Београђанин, црногорски репрезентативац Вук Лазовић.

"Припремамо се одлично, услови у Руми су сјајни. Хотел, Хала све је беспрекорно. У дворани је постављена одговарајућа подлога, како би тренинзи били што квалитетнији. Захвалио бих се и организаторима и домаћинима у Руми, заиста све похвале. Што се тиче самог турнира ми идемо да га освојимо. Кувајт је вишеструки шампион своје земље, очекивања су велика. Ја сам уговор потписао специјално за тај турнир, тако да ћу дати све од себе да мој допринос буде максималан, како би се остварио добар резултат", изјавио је Вук, иначе, син нашег некадашњег великог глумца Данила Лазовића.

Директор Спортског центра "Рума" Игор Дамјанчук напомиње да су ово од појаве корона вируса, прве припреме једне иностране екипе у Руми.

"Како се епидемиолошка ситуација поправља  и Хала улази у један виши ниво рада. Захвалио бих се на поверењу кувајтском клубу због тога што су баш наш град изабрали за припреме пред велики турнир који их очекује. Веома су професионални и ми се трудимо са наше стране да им обезбедимо  што боље услове. Договорили смо се да на самом крају припрема одржимо и заједнички састанак, да чујемо њихове утиске, предлоге, сугестије како би сваку наредну екипу могли да угостимо још боље", казао је Дамјанчук.

На турниру у Саудиској Арабији учествоваће 11 екипа из седам азијских земаља. Оформљене су по две групе, након чега се прве две екипе из група пласирају у полуфинале.
donor
donor
donor
donor