img

Вести

Такмичење у СППШ "Стеван Петровић Бриле"

img

Print

Средња пољопривредно-прехрамбена школа "Стеван Петровић Бриле" из Руме организовала је данас школско такмичење из познавања саобраћајних прописа и спретности вожње трактора, са циљем да показно - едукативним садржајима употпуни практична знања својих ученика.

Покровитељи пројекта "Безбедан трактор и остале пољопривредне машине у саобраћају" су Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Општина Рума.

Пре самог школског такмичења, сви ученици су присуствовали и предавању о безбедности у саобраћају, што је веома важна друштвена тема сматра директор Пољопривредне школе Душан Стојанац.

"Имамо добре ученике, добру децу, да не кажем најбољу. Имамо и предмет обука вожње у трактору, а знамо колико је безбедност за нас важна и колико имамо проблема у саобраћају. Сигурни смо да ће наша деца бити добро обучена и да ћемо имати бољу саобраћајну ситуацију на нашим друмовима, поготово што се тиче пољопривредне механизације", изјавио је директор Стојанац и нагласио да је ова румска школа модерна образовна установа која деци нуди и теоријска и практична знања.

"У нашој школи раде професионалци, сјајни педагози и деца постижу одличне резултате. Поносни смо на наше ученике што су међу најбољима у Србији. Три наша ученика иду у Словенију, у Марибор, на студијско путовање од месец дана, такође по шест ученика иде у Летонију, Турску, Португалију и Италију и шест професора и сва обука је на енглеском језику, наши ученици су на ранг листи у врху Србије и то је доказ колико они вреде", истакао је Стојанац.

Данашње такмичење посетили су и председник Општине Рума Слађан Манчић, покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић и начелник Сремског округа Перица Гаковић и том приликом оценили да је СППШ "Стеван Петровић Бриле" из Руме једна од најбољих не само у Војводини, него и у Србији што се тиче пољопривредне струке.

"У школском дворишту постоји буквално све, од савремене пољопривредне механизације, лабораторије, засада воћњака, винограда, пластеника, све оно што је потребно да ученици стекну практична знања. Желим да похвалим директора и све у школи, ми свакако као локална самоуправа подржавамо све активности наших образовних установа. Драго нам је што Пољопривредна школа иде у корак са временом, захваљујући добрим пројектима из године у годину се модернизује, конкурише и добија средства како покрајинска, тако и републичка, али и она из ЕУ. Доста тога обезбеђују и сами из сопствених средстава, обрађују преко преко 100 хектара земљишта, наравно ми смо обезбедили услове да земљиште обрађују без накнада, а на њима је да се домаћински понашају и сва средства уложе у подизање квалитета образовања ученика", изјавио је председник Манчић, који је данас обишао школско имање којим управља СППШ "Стеван Петровић Бриле".

Подршку данашњем такмичењу дала је и компанија "AgroTECH" која је обезбедила и награде за најбоље ученике.
donor
donor
donor
donor