img

Вести

Избори за МЗ - Недеља 23. мај

img

Print

У Општини Рума су расписани избори за чланове Савета месних заједница у свим насељеним местима на територији ове локалне самоуправе и то за недељу, 23. мај 2021. године, у времену од 7 до 19 часова.

На банеру Избори за чланове Савета месних заједница грађани могу погледати све појединости везане за спровођење изборних радњи, као и бирачка места на којима ће се вршити гласање и утврђене листе кандидата за предстојеће изборе по месним заједницама.

Право на гласање ван бирачког места имају сва немоћна и спречена лица. Под немоћним и спреченим лицима подразумевају се лица која из здравствених разлога нису у могућности да дођу на бирачко место; особе са инвалидитетом и немоћна стара лица.

Бирач који испуњава услове за гласање ван бирачког места, а жели да гласа, може од среде 19. маја до недеље 23. маја телефоном обавестити Изборну комисију да жели да гласа, која ће након тога обавестити бирачки одбор.

Грађанима румске општине у среду и четвртак, 19. и 20. маја 2021. године од 7 до 15 часова, у петак и суботу 21. и 22. маја од 7 до 20 часова, и у недељу 23. јуна, на дан избора од 7 до 11 часова, биће доступан телефон: 022/474-282.

Приликом пријављивања, бирач треба да наведе следеће личне податке: име и презиме, ЈМБГ, број личне карте, адресу пребивалишта и контакт телефон, као и разлоге због којих није у могућност да гласа на бирачком месту.

Бирач који није у могућности да на бирачком месту лично гласа (слепо, инвалидно или неписмено лице) има право да поведе лице које ће уместо њега, на начин које му оно одреди, испунити листић, односно обавити гласање.
donor
donor
donor
donor