img

Вести

Залихе крви на минимуму

img

Print

Залихе резерви крви су након празника на изузетно ниском нивоу, посебно 0 крвне групе!

Црвени крст Рума у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине организује акцију добровољног давања крви у петак, 7. маја 2021. године у Спортском центру у Руми, од 8 до 12 часова и позива све суграђане, старије од осамнаест година, који су здрави, могу и желе да дају крв, да се одазову акцији.

У ситуацији у којој се налазимо везано за Covid-19, трансфузијско лечење мора бити континуирано и сигурно, а добровољно давање крви ни на који начин не теба одлагати.
У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције смо за даваоце крви се примењују додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

Континуирано, благовремено и ефикасно снабдевање здравствених установа и болесника безбедном крвљу и крвним продуктима (компонентама и дериватима) представља веома важан предуслов за функционисање здравственог система. То значи да је број давалаца крви од општег друштвеног значаја, а обезбеђење довољне количине крви и лекова добијених из крви за сваку земљу представљају њено национално богатсво.
donor
donor
donor
donor