img

Вести

Девет медаља за савате боксере на Првенству Србије

img

Print

Чланови Савате бокс клуба "Рума" су на Првенству Србије за кадете, јуниоре и сениоре, које је у недељу, 18. априла, одржано у Обреновцу освојили по три златне, сребрне и бронзане медаље.

Златне медаље освојили су Марко Видаковић сениор -85кг, Страхиња Јоцковић кадет -39кг и Радован Богосављевић кадет +75кг. Сребрне медаље освојили су: Александар Дикић сениор +85кг, Немања Грбић кадет -52кг и Сергеј Миличевић кадет -65кг. Бронзане медаље освојили су: Дарко Грујић сениор -80кг, Дамјан Марковић сениор -70кг и Петар Јовановић кадет -56кг.

Kако је ово било уједно изборно такмичење за Европско првенство у асу саватеу за сениоре, које ће се одржати у белгијском Ловервалу, у новембру месецу, наш такмичар Марко Видаковић остварио је пласман у репрезентацију Србије за ово велико међународно такмичење. Он је четврти такмичар СБК "Рума" који се ће наступити за репрезентацију Србије на предстојећим највећим такмичењима. Подсетимо, сениор Дамјан Марковић ће у јулу нашу земљу представљати на Светском првенству у комбат саватеу у Аустрији, а јуниорке Анастасија Иконић и Јована Теодоровић ће наступити на Светском првенству за јуниоре у асу саватеу, које ће се одржати код нас у Спортском центру "Рума" од 1. до 3. јула 2021. године.

"Ово је велики успех наших чланова Савате бокс клуба "Рума" у овој години и надамо се да ће наши спортисти освојите медаље и на овим међународним такмичењима", изјавио је тренер Румљана Миодраг Ракић.
donor
donor
donor
donor