img

Вести

Олимпијада - Српски кајакаш из Борковца циља Токио

img

Print

Вицешампион света, српски кајакаш Страхиња Стефановић, са тренером репрезентације Србије Миланом Ђенадићем и спаринг партнером словеначким репрезентативцом Видом Дебељаком, припрема се у Руми за одлучујуће такмичење које доноси пласман на Олимпијске игре у Токију.

Наиме, Страхиња Стефановић је 2019. године већ изборио норму за Олимпијаду, али не за себе лично, већ за репрезентацију Србије. Коначна одлука ко ће од српских кајакаша у дисциплини једносед 200 м, представљати нашу земљу на Олимпијади, биће донета на Светском купу, који се од 12. до 16. маја одржава у Сегедину.

Савезни тренер Милан Ђенадић истиче да су услови за припреме које нуде Рума и Борковачко језеро одлични, стога није ни изненађење да најбољи кајакаши већ годинама управо у нашем граду брусе форму за најјача такмичења.

" Услови у Руми су феноменални. Ми смо на језеру поставили и регатну стазу у дужини од 1.000 метара. Вода је одлична, нема као на неким другим језерима локвања, траве, прилично смо заштићени и од самог ветра. Теретана Спортског центра "Рума" у којој тренирамо је сјајна, нуди нам све оно неопходно. Користимо и трим стазу у шуми Борковац, ту је и одличан хотел, тако да имамо све услове да направимо добар резултат", истиче Ђенадић и напомиње да ће борба за пласман на Олимпијаду бити веома неизвесна, јер Србија има можда и најбоље кајакаше на свету, када је реч о дисциплини једносед 200м.

"Оно што је добро Србија има норму, неко ће сигурно путовати на Олимпијаду. Но, пред нама је изборно такмичење у Сегедину, где ће се српски такмичари борити за појединачну норму. Сигуран сам да ће Страхиња спремно дочекати такмичење, конкуренција је заиста јака, свако може да направи одличан резултат. Србија има врсне кајакаше, освајаче прегршт медаља на Европским и Светским првенствима. Реч је о једној здравој конкуренцији, нека момци дају све од себе да остваре што бољи резултат, јер је сигурно да је у интересу Србије да нас на Олимпијади представља најквалитетнији такмичар", истакао је Ђенадић.

Кајакаши ће се у Руми припремати наредне две, три седмице, а дневни режим рада подразумева три тренинга, два на Борковцу и један у теретани Спортског центра "Рума".

"Мени је изузетно драго што се представници Србије у борби за Олимпијске игре у Токију припремају на језеру Борковац, али и у нашој Спортској хали, у реновираној теретани, коју смо пре неколико дана поново отворили. Теретану смо реновирали у потпуности сопственим средствима и задовољство нам је што су нам међу првим корисницима врхунски спортисти попут кајакаша", рекао је директор Спортског центра "Рума" Игор Дамјанчук.
donor
donor
donor
donor