img

Вести

Помоћ за петочлану породицу Хорваћанин

img

Print

Председник Општине Рума Слађан Манчић посетио је данас петочлану породицу Хорваћанин из Хртковаца. Самохрана мајка четворо малолетне деце Мартина Хорваћанин, живи у тешкој материјалној ситуацији и месечна примањима су јој недовољна за бригу о деци и редовно плаћање рачуна. Но, упркос тешкој ситуацији она се бори за своју породицу, ради углавном по комшилуку трудићи се да оствари какве-такве приходе, јер је за самохрану мајку, каже Мартина, тешко наћи стално запослење.

Иако живи тешко, она се до сада никада није обраћала за помоћ Општини Рума.

"Случајно сам од њиховог комшије сазнао за ову породицу у Хртковцима. Никада нам се нису обратили за помоћ, никада нису тражили једнократну помоћ којом ми као Општина помажемо социјално угрожене грађане. Прошле седмице Мартина ми је предочила своју породичну ситуацију да сама подиже својих четворо деце старости од две до тринаест година. Прима социјалну помоћ од 7.000 динара и довија се на разне начине у смислу рада за дневницу. Двоје деце су основци и сада у овој ситуацији епидемије када је настава била ораганизована онлајн нису могли да уче, немају компјутер, ни мобилни телефон, ни интернет. Заказали смо Веће определили 50.000 динара помоћи, додатних 50.000 динара које су обезбедили функционери смо данас предали Мартини, ту су и прехрамбени пакети, основне потрепштине, али и слаткиши и играчке за најмлађе. Хвала ЈП "Гас Рума" који је донирао лаптоп за децу, да могу да похађају наставу у случају да опет буде онлајн настава", рекао је председник Манчић и нагласио да су породици Хорваћанин најпотренији стабилни извори прихода.

"Потрудићу се да испуним оно што сам обећао, овој жени треба наћи посао да има редовна примања, јер без сигурног прилива на месечном нивоу тешко је све испратити. Општина ће бити на располагању и  обећавам да ћемо Мартини помоћи да се у скорије време запосли, јер мислим да је то нешто што ће улити сигурност и њој и њеној деци", казао је Манчић.

Мартина истиче да јој није стран никакав рад, те да је свесна да би запослење било најбољи начин да се превазиђе тешка материјална ситуација.

"Сналазила сам се сама радећи посао који ми нуди комшилук, некад оперем, очистим или покосим двориште или покупим траву. Људи ми плате колико могу и тако сам живела до сада. Ова подршка ми много значи, пуно вам хвала, значи ми што деца могу нормално да наставе учење. Највише ће ми значити кад добијем посао", уз сузе је изустила Мартина.

Од новца који је одобрен од стране Општинског већа Мартина је већ купила ламинат и пропратни материјал, што довољно говори да је ова жена борац која жели да обезбеди бољи живот за своју децу, констатовао је председник Манчић.

"У старом делу куће уочљива је велика влага, због тога је Мартина кренула да уређује нови део куће који је саграђен још за време живота са супругом. Већ је купила ламинат и одређени материјал не би ли  у том делу куће оспособила просторију да издвоји сина јер је он већ момчић. Оваквим и сличним породицама треба помоћи и локална самоуправа је то до сада чинила и настојаће да и убудуће помаже", закључио је председник Манчић.
donor
donor
donor
donor