img

Вести

Донације Општинском удружењу пензионера Рума

img

Print

"Пензионери су људи који су цео свој радни век уложили у изградњу нашег друштва и ми им сада морамо пружити подршку да тај део свог живота у пензији проведу на што бољи, квалитетнији начин, а то ћемо учинити помажући и рад Удружења", поручио је председник Општине Рума Слађан Манчић приликом данашње посете Општинском удружењу пензионера Рума.

Председник Манчић је обишао реновиране просторије Клуба пензионера, које су чланови Удружења волонтерски уређивали седмицама уназад.

"Oво време које обележава корона, где су објекти затворени, румски пензионери су искористили да уреде простор у коме се већина њих окупља свакодневно. Овде је зборно место дружења, забаве и разоноде за многе суграђане. Скоро све радове су сами одрадили волонтерски, тако да сам фасциниран њиховом енергијом. Стога смо решили да им и ми као локална самоуправа помогнемо једном симболичном донацијом. Новоизабрани председник Удружења Дамјанчук нам је рекао да им је потребан нови телевизор, јер је стари често у квару, па смо има тако данас уручили нови телевизор, веће дијагонале екрана", изјавио је председник Манчић, подсетивши да Општина Рума већ годинама финансира рад Општинског удружења пензионера.

У виду донација подршку пензионерима дала су и два јавна предузећа ЈП "Гас-Рума" и ЈП "Водовод". Два јавна предузаћа су такође услишила молбе Удружења па је тако донирано оно најпотребније, опрема за расвету сале и тракасте завесе за прозоре.

Председник Општинског удружења пензионера Рума, Светислав Дамјанчук се захвалио на донацијама и на посети председнику Манчићу, нагласивши да је рад Удружења усмерен ка три циља: проширење базе чланова, проширење месних одбора и сређивање Клуба пензионера.

Удружење пензионера у Руми нуди својим члановима бројне погодности, а у протеклих месец дана направљени су уговори са 20 приватних субјеката који ће омогућити попусте за чланове Удружења.

"Кренули смо од оног најнеопходнијег - здравствених услуга. Наши чланови имају попусте за биохемијске лабораторије, стоматолошке ординације, поликлинике, затим смо склопили уговоре и са малопродајама, месницама, цвећарама и многим другим предузетницима који су препознали ту нашу активност и сада имамо преко 20 уговора, на основу којих наши чланови остварују повољности. Повољност се огледа у снижењу цена од 10 до 20 одсто и могућности одложеног плаћања", казао је Дамјанчук нагласивши да је време епидемије Општинско удружење искористило врло квалитетно уложивши напоре да врати стари сјај Клубу пензионера.

"Овај клуб је био препознатљив по игранкама које су се одржавале дуги низ година, међутим, како је кренула корона клуб је био запостављен и запуштен, тако да смо прво урадили паркет, хобловали, излакирали паркет, окречили и сада ћемо захваљујући донаторству сву електрику решити, тракасте завесе и прелазимо напоље, кречење и фарбање. Верујем да ће ускоро ове мере да се прекину и тада ћемо моћи да радимо све оно што треба, социјално-хуманитарни рад и побољшање квалитета живота свих наших чланова", истакао је Дамјанчук.

Поред редовних активности попут набавке огрева (дрва и угаљ) и бањског опоравка, у плану је да се покрене и туристички сегмент рада кроз организовање екскурзија.
donor
donor
donor
donor