img

Вести

Да Бродић паркић буде безбедан кутак за игру и разоноду

img

Print

Општина Рума у сарадњи са ЈП "Комуналац" започела је реконструкцију дечијег игралишта "Бродић паркић".

Председник Општине Рума Слађан Манчић и директор ЈП "Комуналац" Драган Панић обишли су данас радове који у првој фази махом обухватају поправку дрвених делова на мобилијару, а затим ће уследити поправка и фарбање металних реквизита, клацкалица, љуљашки и сл.

Председник Манчић је поручио да је циљ заједничке акције локалне самоуправе и јавног предузећа да деца имају безбедан кутак за игру и разоноду, а да је Бродић паркић једно од најомиљенијих, али уједно и највеће игралиште у граду.

"Иду лепи дани, све више деце ће овде долазити, "Комуналац" већ сутра креће и кошење и Великог парка и паркића, желимо након радова да децу овде дочека уређен и безбедан простор", изјавио је председник Манчић и нагласио да је Општина до сада неколико пута финансирала обнову Бродића паркића.

"Морам да нагласим да доста ствари пропада од зуба времена, јер је Бродић паркић отворен 2006. или 2007. године, ако се не варам, све је на отвореном. Међутим, са друге стране имамо и неодговорних људи који користе овај део парка за нешто што није његова намена", казао је председник Манчић упутивши и апел.

"Мој апел свима је да овај простор чувамо због наше деце. Ово није простор за нека пијанчења, банчења или не дај Боже за неке друге пороке. Борићемо се да станемо томе на пут. Није проблем да издвојимо средства, а то смо показали у претходном периоду, много нових мобилијара смо изградили и поправљамо старе, ево и ово овде реконструишемо, али није поента да уређујемо, а да то неко после злоупотребљава, користи на лош начин и стално прави одређену штету", нагласио је први човек румске локалне самоуправе.

"Ставимо камере, неко развали те камере. Ако закључамо неко развали катанац... Није проблем ни да се ова ограда прескочи, прескачу, завлаче се испод, шаљемо инспекторе, истерујемо људе из Паркића. "Комуналац" ће преузети и ту врсту одговорности да води рачуна о закључавању. Обележићемо и окачити одређене табле за шта је овај парк намењен. Ујутру ће се отварати у одређено време, у летњем периоду ће се касније закључавати, неко ће из "Комуналца" то радити, у зимском периоду наравно раније. То су све неке ствари и напори које улажемо само зато што има пар неодговорних појединаца који злоупотребљавају да ли уз дејство алкохола или наркотика, неког одређеног растројства, користе ово као место за дружења и наносе штету, ломе, кидају", закључио је Манчић.

Директор ЈП "Комуналац" Драган Панић очекује да ће радови бити завршени у наредних седам дана.

"Из пре свега безбедносних разлога, али и визуелних, овај објекат се мора довести у стање у каквом и треба да буде. Добили смо поверење Општине Рума и преузели одговорност да у наредним данима урадимо све оно што је неопходно како би се деца овде играла безбедно. Што се тиче кошења, уређења Великог парка, то је нешто што радимо у редовном послу у оквиру уговора са Општином Рума", рекао је Панић.
donor
donor
donor
donor