img

Вести

Поклони за прворођену бебу

img

Print

2021. година није могла почети радосније за породицу Грковић из Путинаца. Они су ове године богатији за још једног члана - Филипа, дечака рођеног 2. јануара, који је улепшао празнике мами Драгани, тати Горану, а понајвише сестри Ани(3). 

Председник Општине Рума Слађан Манчић посетио је данас породицу Грковић како би им уручио традиционалне поклоне које локална самоуправа сваке године даје за прворођену бебу у нашој општини.

Општина Рума је малог Филипа даровала са 50.000 динара, а уручен је и пригодан поклон пакет у вредности 15.000 динара. Поклоп пакет садржи преносиви креветац и њихалицу за бебе што је  купљено у договору са мајком Драганом.

"Честитамо породици Грковић рођење малог Филипа, заиста су добили најлепши могући поклон. Породица Грковић је једна здрава породица, која може бити узор. Три генерације живе сложно, задовољно. Ту су деда и баба, брачни пар Горан и Драгана, а сад уз кћерку Ану имају и сина Филипа. Желим им свима пуно здравља и среће. Ми смо као и до сада донели поклоне које су родитељи тражили, а ту је и наравно новчани поклон од 50.000 динара. Овом посетом на симболичан начин ми пре свега желимо да поручимо да је ово и наш интерес, да је за целокупно друштво битно да се деца рађају. На нама је да обезбедимо услове да та деца здраво одрастају, да родитељи имају посао, да имају перспективу,  да покушамо да што више олакшамо живот младим људима који заснивају породице", изјавио је председник Манчић, подсетивши на неке од мера општинске популационе политике попут бесплатног вртића, бесплатних уџбеника за основце, новчане помоћи за прво дете, новчаних накнада за незапослене породиље, суфинансирање вантелесне оплодње..

Филип је на рођењу био дугачак 47цм, имао је 2.570 кг, а на свет је дошао пре очекиваног термина, каже мама Драгана.

"Трудноћа је прошла брзо, бата је мало поранио. Хвала Богу све је добро, срећни смо и задовољни што смо у Нову годину ушли на најлепши могући начин. Хвала Председнику и Општини на поклонима, значиће нам, а свакако значи нам и сам гест локалне самоуправе", рекла је Драгана.

Деда Љубан Грковић није крио срећу због рођења унука Филипа.

"Пресрећни смо и баба и ја. Захваљујем се на честиткама и поклонима и надам се да ће 2021. годину у нашој општини обележити рађање деце. То бих заиста од срца желео, јер је рођење детета велико богатство", поручио је поносни деда.

Како би се употпунили, за њих већ срећни празници, Филип и Ана су од Општине Рума добили и новогодишње пакетиће.
donor
donor
donor
donor