img

Вести

Пораст броја заражених, бесплатна подела заштитне опреме

img

Print

Штаб за ванредне ситуације Општине Рума анализирао је на данашњој седници епидемиолошку ситуацију. Бележи се пораст заражених вирусом ковид 19, поготово у  последњих седам дана на територији наше општине, а  евидентан је пораст притиска на румску ковид амбуланту, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"У последњих 7 дана 847 људи је прегледано у ковид амбуланти, од тога 266 људи је тестирано. Заиста један велики притисак на ковид амбуланту и на здравствене раднике који у протеклих пет или седам дана раде по цео дан. Оно што и даље стоји то је апел да ипак само сами себи у овој ситуацији највише можемо да помогнемо, да се придржавамо мера и препорука да носимо заштитну опрему, да избегавамо гужве, затворене просторе са много људи", изјавио је Манчић.

Општина ће пооштрити мере контроле поштовања прописаних мера, а румски волонтери су данас, као и претходних дана, делили бесплатну заштитну опрему. Заштитне маске, рукавице, визири, дезинфекциона средства се деле установама, институцијама, тј. свима онима који су се обратили за помоћ, рекао је Манчић.

"Волонтери данас деле заштитну опрему, свим установама, фирмама,суду, катастру, шалтерским службеницима, свима којима је то неопходно ради личне заштите и заштите других. У овом моменту радимо дезинфекцију катастра с обзиром на то да и тамо имамо заражених људи и људи позитивних на корона вирус. Мало је установа или институција у којима нема некога да није заражен, буквално свуда, и у Општинској управи и у Центру за социјални рад, једноставно много је људи. Оно што радује и што је добро у свему томе је да сви пацијенти имају блажу клиничку слику, да већина њих, 90 одсто, је на кућном лечењу и изолацији. По извештају од јучерашњег дана ми на територији општине имамо 188 позитивних пацијената. Дакле од претходног петка до данас са 58 смо дошли на 188 заражених, евидентан је велики пораст и потребно је поштовати прописане мере", казао је председник Општине.
donor
donor
donor
donor