img

Invest in Ruma

Opština Ruma najbolje mesto za investiranje

img

Print
 

Opština Ruma je uspešno, po treći put, prošla program resertifikacije od strane Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i jedna je od četiri lokalne samouprave u Srbiji kojoj je uručen sertifikat BFC SEE (Business Friendly Certification South East Europe) za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi.

Ovo je samo jedno u nizu priznanja za Opštinu Ruma, jer je nedavno naša opština od strane pokrajinske Vlade, uz Novi Sad i Sombor, proglašena za lidera investicija u Vojvodini.

Opština Ruma je danas prepoznata od investitora kao ozbiljna lokalna samouprava, koja poštuje ugovorne obaveze i ima partnerski odnos prema svim investitorima, smatra predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

"Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, kakvu smo imali pre pet godina u Rumi, uspeli smo zahvaljujući podršci Republike, Pokrajine i NALED-a, da napravimo odličnu poslovnu klimu i iskoristimo sve one geostrateške pogodnosti koje Opštine Ruma ima. Danas investitori koji dolaze u Opštinu Ruma imaju na raspolaganju infrastrukturno uređene industrijske zone, efikasnu Opštinsku upravu, koja će na najbrži mogući način obaviti sve proceduralne poslove i za to smo takođe više puta pohvaljeni od resornih ministarstava i Vlade Srbije. Zahvaljujući svemu tome u našu opštinu svetski renomirane kompanije, ali i domaće firme, investirale su između 100 i 150 miliona evra, otvoren je veliki broj radnih mesta, a nije tajna da sada u Rumi rade i građani iz susednih opština", izjavio je Mančić napomenuo da interesovanje investitora za Opštinu Ruma ne jenjava."Skoro svakodnevno imamo sastanke sa novim investitorima i naš veliki adut u pregovorima je i dobro poznata činjenica da nema kompanije koja je investirala u Rumu, a da se vrlo brzo nije odlučila da proširi proizvodne kapaciteta, izgradi nove proizvodne objekte i zaposli veći broj radnika. To zapravo i najviše govori u prilog tezi o odličnom poslovnom okruženju u rumskoj opštini i opravdanosti BFC SEE NALED-ovog sertifikata, zbog čega smo veoma ponosni", istakao je Mančić i podsetio da nove proizvodne objekte grade kompanije "Mitas", "Hačinson", "Albon", "HealtCare Europe", ali i domaći investitori"Rumekon", "Frezal", "Afrodite mode collection".

Ruma je zaista najbolje mesto za investiranje, to znaju svi koji su se odlučili da svoje fabrike sagrade u našoj opštini i lokalna samouprava sa pravom očekuje još veći ekonomski prosperitet u godinama koje dolaze, zaključio je Mančić.

BFC SEE brošura

BFC SEE brošura na engleskom jeziku
donor
donor
donor
donor