img

Вести

Штаб за ванредне ситуације - Појачана контрола поштовања радног времена и прописаних превентивних мера

img

Print

26. седница Штаба за ванредне ситуације одржана је данас у Градској кући, а на њој је сагледана и анализирана епидемиолошка ситуацијa на територији наше општине. Комадант Штаба и председник Општине Рума Слађан Манчић рекао је да је уочен благи пораст заражених у румској општини, те да је на корона вирус позитивно 34 особе.

"Дуго смо одолевали, посебно у односу на окружење. 34 особе су на данашњи дан позитивне на ковид 19. Ми смо и до сада озбиљно схватали ситуацију, међутим, анализирамо где све можемо још да делујемо превентивно како би смањили пораст заражених. Приближавамо се цифри од 55 заражених што је моменат за увођење ванредне ситуације. Данас смо донели одлуку да појачамо инспекцијске контроле за радно време, као и за примену превентивних мера, како у приватним, тако и у објектима јавне намене. Апелујемо на све грађане да се сви заједно придржавамо прописаних мера. Велика већина грађана схвата озбиљност. Постоје наравно и појединци који с времена на време прекрше прописе, организују веће скупове мимо знања свих, онда последице буду нежељене и ми ћемо свакако увести ригорозније, чешће, контроле објеката, радњи, кафића и слично", изјавио је Манчић.

"На отвореном, где нема гужве, заштитна маска није обавезна, али у свим затвореним објектима она то јесте. Поред маске мора се обављати редовна дезинфекција, али се мора поштовати и дистанца", казао је Манчић.

Општина Рума ће спремно дочекати предстојећу зимску сезону. Одлука везана за зимско одржавање путева усвојена је на данашњој седници Штаба. Залиха соли има довољно, расположива механизација је ту, речено је на Штабу, а издвојена средства су на нивоу претходних година и за зимско одржавање је опредељено око 15 милиона динара.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Конкурси за пројекте
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor