img

Вести

Почела грејна сезона у Руми - У рад пуштене нове котларнице

img

Print

Обе румске новоизграђене котларнице на гас пуштене су у рад. Законски грејна сезона почиње 15. октобра, али су јуче због наглог пада температуре све котларнице у Руми почеле са радом.

"Све котларнице, осим котларнице „Солидарност“, су јуче у пола 6 почеле са грејањем. Котларница „Солидарност“ је због тога што је недавно завршена, нешто касније почела са радом, у поподневним часовима, јер је претходно обављена процедура пуњења система и проба. Без обзира што је то два дана пре рока, ми смо изашли у сусрет и наше ЈП „Стамбено“ је пустило грејање не би ли се температуре у становима подигле за који степен. Тек се сада види ефекат изградње ове две нове гасне котларнице и Румљани могу само да буду поносни, јер су добили две најсавременије котларнице на гас, са најсавременијом технологијом", рекао је Манчић и напоменуо да и запослени у ЈП "Стамбено имају далеко боље услове за рад.

"Мени је било драго када сам видео задовољство радника ложача који сада раде у новим котларницама. Они сада имају чак могућност да и од куће са лаптопом контролишу температуру, укључују или гасе грејање. То је нешто што ће побољшати услове њиховог рада. Са друге стране грађани ће добити знатно бољу и ефикаснију енергију, а надам се и јефтинију", истакао је председник Општине Рума.

Он је напоменуо и да је 60 одсто мазута избачено из употребе.

"Оно што је још битније за нашу општину је да смо 60 одсто мазута избацили из употребе. Да не говоримо о штетности мазута, о еколошким бенефитима, о здрављу, заштити животне средине и тако даље. Ми планирамо у перспективи да ова три постојећа котла на мазут избацимо из употребе", казао је Манчић.

 
 Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Конкурси за пројекте
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor