img

Вести

Општина Рума наставља да улаже у сеоске месне заједнице

img

Print

У оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање" урађени су мобилијари за децу у Жарковцу и Путинцима. Председница Општине Рума, Александра Ћирић, обишла је данас ова игралишта, као и Дом културе у Жарковцу у којем је урађен нов плафон.

"У оквиру партиципативног буџетирања и село Жарковац је добило уређење дечијег игралишта. Уређен је један нов мултифункционални мобилијар за децу из села. По реакцијама одраслих и представника Месне заједнице и деце видимо да им је то заиста било потребно и да се велик број деце овде окупља. За овај пројекат издвојено је 1.678.000 динара. И у наредном периоду очекујемо да у свим селима и самом граду опремимо сва игралишта и све терене са потребним мобилијарима како би деца могла да имају нормално одрастање и уживање у игри", изјавила је председница Ћирић.

Представници Месне заједнице Жарковац су се у фебруару обратили општини са молбом да им се финансијски помогне да  уреде плафон у сали Дома културе.

"Дом је прошле године комплетно реновиран, међутим, имали су проблем са плафоном који је био урушен и који, као и електроинсталација, није био функционалан. Ми смо издвојили милион динара како бисмо обезбедили молерајске радове, спуштање плафона и обнављање електроинсталације да би њихов Дом културе био у функцији поготово што Жарковац има једно од најактивнијих фолклорних удружења где деца свакодневно вежбају и где имају окупљања са ансамблима из других градова и региона, тако да им треба пружити све услове", рекла је председница Ћирић.

Горан Бајић, председник Савета МЗ Жарковац је рекао да им Општина доста помаже у последњих годину дана.

"Направили смо доста лепих ствари, од реновирања комплетног Дома културе, радили смо фасаду комплетну споља, замену столарије, плафон, тако да се сада ту одржавају славља, рођендани, свадбе, село је живнуло", изјавио је Бајић и додао да је у плану да се обнови зграда Месне заједнице, Амбуланта, Пошта и да се у центру села постави спомен биста др Жарку Миладиновићу, пошто је село и добило назив по њему, а пре тога се звало Солнок, на мађарском језику - салаш.

И Путинци су у оквиру Партиципативног буџетирања добили дечије игралиште односно модеран мобилијар.

"Само бих напоменула, поред Жарковца и Путинаца добили су и Хртковци и Краљевци ове године, тако да смо тиме покрили сва села, а у наредној години планирамо и да обновимо сав мобилијар на местима где је он демолиран. Путинци су добили овај модеран мултифункционални мобилијар, сличан као у Жарковцу. Издвојили смо из буџета 1.678.000 динара. Поставили смо га овде према препоруци мештана Путинаца из тог разлога што овде у самом дворишту објекта ОШ "Доситеј Обрадовић" и вртића није било никаквог игралишта. У разговору са председником Месне заједнице видимо да је посећеност одлична, да су деца задовољна и да им одговара ова локација", рекла је председница Ћирић.

У оквиру инфраструктурних радова по месним заједницама, издвојено је 2 милиона динара за набавку рефлектора на рукометном терену у Путинцима.

"Почели смо радове на рукометном игралишту, још нису завршени, само су урађени рефлектори, сад треба да радимо подлогу, то се надамо пошто је рукометни клуб отишао у виши ранг, требају нам мало бољи услови. Највише што ме радује у селу је што има много деце која су почела да баве спортом, рукометом и фудбалом. Много добре резултате имамо у фолклору и то ме радује, били смо први у Срему, били смо први у Војводини, жао ми је само што није било републичко такмичење да и ту узмемо прво место", поносно је рекао председник Месне заједнице Путинци, Бранко Мандић.

 
donor
donor
donor
donor