img

Вести

Отворен први акредитовани пројекат из програма Erasmus+ „Праксом се издвајамо,знањем се поносимо“

img

Print

У Средњој стручној школи „Бранко Радичевић“ у Руми отворен је први у низу акредитовани пројекат из програма Erasmus+ „Праксом се издвајамо, знањем се поносимо“. Школа 2021. године добила акредитацију за овај програм која важи наредних 7 година и подразумева обезбеђена средства из фонда ЕУ за реализацију пројектних циљева које школа има у оквиру редовних и ваннаставнних активности. У ове пројекте биће сваке године укључено 15 ученика и 4 наставника из „Бранкове“школе.

Конкретно, у овом првом пројекту 7 ученика фризерског смера и два наставника практичне наставе ће ићи већ крајем јуна у Ређо ди Калабрију у Италији.Такође, планирано је да 8 ученика правно-пословног смера са два наставника путује у Италију у септембру 2022. Са домаћинима је успостављена добра и континуирана сарадња од 2017. године и наш пројектни тим имао је састанке у протеклом периоду где је договорена наредна активност.

Фризери ће две недеље провести на практичној обуци у фризерским салонима учећи актуелне технике бојења косе као и модерне технике шишања, док ће правно-пословни смер усавршавати методичке поступке у раду овог смера како би настава била модернија за наставнике.Такође ће се упознати са оквирима међународног права у земљи ЕУ, са формирање одељењске заједнице, радом Ученичког парламента на основама европског парламентаризма.

На отварању овог пројекта у медијатеци школе, пројектни тим школе на челу са директором Мирком Зрнићем упознао је присутне, заинтересоване наставнике и ученике. Представљене су припремне активности, мобилност и активности након повратка групе из Италије.

Ученици и наставници мотивисани су за овакву врсту пројеката и радују се јер су по први пут укључени ученици фризерског смера и правно-пословног смера у овакву врсту Erasmus+ пројекта.

Сви тошкови пута, смештаја и културолошког обиласка града су покривени средствима ЕУ.
donor
donor
donor
donor