img

Вести

Марко Видаковић првак Балкана у комбат саватеу

img

Print

Марко Видаковић члан Савате бокс клуба "Рума" освојио је прво место на Првенству Балкана за сениоре у комбат саватеу у категорији до 85кг које се одржало у суботу 7. маја у Вајцу, Аустрија. Са њим је био и његов тренер Миодраг Ракић.

Да се подсетимо, Марко Видаковић је ове године освојио и прво место на Првенству Србије у комбат саватеу и прво место на Првенству Србије у асу саватеу за сениоре до 85 кг и тиме се пласирао у сениорску репрзентацију Србије у обе дисциплине.

Након овог такмичења њега очекује Првенство Војводине 15. маја у Сенти и Универзитетско првенство Србије у асу саватеу у Руми 22. маја 2022. године.

Све ово је припрема за наступ на сениорском Светском првенству у асу саватеу које се одржава у Милану, Италија у септембру месецу.

Марко Видаковић је студент треће године Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду, категорисани спортиста Републике Србије и заједно са нашом најуспешнијом јуниорком Србије у асу саватеу Анастасијом Иконић, чланом Савате бокс клуба "Рума", у среду 11. маја 2022. године потписаће уговор о стипендирању и биће стипендиста Министарства омладине и спорта Републике Србије за ову годину.

Анастасија Иконић је такође члан репрезентације Србије у овој години и наступиће на Европском првенству за јуниорке у асо саватеу које ће се одржати у Вајцу, Аустрија у јулу месецу.
donor
donor
donor
donor