img

Вести

Прослава јубилеја са децом са Космета

img

Print

На најлепши могући начин ФК „1. мај“ из Руме започео је прославу јубилеја – 40 година постојања клуба. Наиме, најбољи румски фудбалски клуб и Општина Рума угостили су најмлађе фудбалере из јужне српске покрајине, па су тако у тродневној посети нашем граду пионири фудбалских клубова: „Kосмет“ из Лепосавића; „Рудар“ из Kосовске Митровице, „Света Србија“ из Пасјана и ФK „28. јун“ из Грачанице.

47 младих фудбалера са Косова и Метохије играће сутрашњи меморијални турнир Зоран Жугић – Жуга“ на стадиону ФK „Јединство“ у Руми, а за суботу су планиране пријатељске утакмице са полазницима школе фудбала румског „1. Маја“.

Заједничком вечерашњем тренингу на терену ФК „1. мај“ присуствовала је и председница Општине Рума Александра Ћирић.

Фудбалски клуб „1. мај“ на веома леп и племенит начин прославља свој јубилеј, као и предстојеће ускршње празнике, а баш у време празника важно је да покажемо пријатељство, брижност и солидарност међу нама,  ми као локална самоуправа смо ту да подржимо једну овако лепу идеју. Пожелела сам нашим гостима леп и пријатан боравак у нашој општини, сигурна сам да ће деца склопити нераскидива пријатељства. Посебно нас радује што су малишани смештени у породицама широм наше општине у Руми, Добринцима, Путинцима. Заиста једна сјајна идеја ФК „1. мај“ коју смо од срца подржали“, изјавила је председница Ћирић.

Мирослав  Цветковић, тренер ФК „Света Србија“ из Пасјана, захвалио се у име свих клубова на великом гостопримству румским домаћинима.

До сарадње је дошло  на иницијативу познатог румског тренера Душана Средића. Нисмо погрешили ни најмање што смо се одазвали позиву. Утисци су предивни, деца су пресрећна. Косово јесте срце Србије, али Војводина и кићени Срем су још веће срце, задовољни смо јер смо на своме, у својој земљи и осећамо се заиста пријатно“, нагласио је Цветковић.

Председник ФК „1. Мај“ Лазар Кљајић каже да је долазак наших екипа са КиМ покренуо у Румљанима снажне осећаје, те да су помоћ при реализацији идеје да румски клуб буде домаћин деци из јужне српске покрајине дали и локална самоуправа и привредници и сами грађани.

Наши суграђани су децу примили у своје породице, помогли су и привредници и Општина, кад смо споменули ову акцију сви су се одазвали са добротом и племенитошћу. Када је у питању смештај могли смо угостити 1.000 деце са КиМ колико је породица понудило своје домове. Наши гости ће и туристички упознати Срем, а ко зна можда неко од ових дечака у будућности и заигра за наш клуб. Ми имамо амбицију да наредне сезоне нападнемо пласман у Прву лигу Србије и евентуалним успехом испишемо историју румског фудбала“, казао је Кљајић.

У склопу прославе јубилеја „1. мај“ ће организовати и Видовдански турнир за ветеране, а биће уприличена и изложба фотографија, као и свечана Скупштина клуба крајем новембра.
donor
donor
donor
donor