img

Вести

Обавештење у вези будућег пројекта енергетске санације породичних кућа и станова

img

Print

Општина Рума и Министарство рударства и енергетике заједно ће реализовати пројекат енергетске санације породичних кућа и станова.

Општина Рума је за овај пројекат издвојила 15 милиона динара, а Министарство рударства и енергетике је за ову намену из буџета Републике Србије издвојило средства такође у износу од 15 милиона динара.

Расписивање конкурса енергетске санације породичних кућа и станова се очекује после ускршњих празника, а циљ је повећање енергетске ефикасности, побољшање квалитета ваздуха и очување и заштита животне средине, односно смањење штетних емисија и продуката сагоревања, насталих употребом неадекватних ложишта у индивидуалним домаћинствима.

Тим поводом Општина Рума је покренула прве процедуралне радње које претходе самом конкурсу, па је тако на седници Општинског већа одржаној дана 13.04.2022. године донето Решење о образовању Комисије за реализацију мера енергетске санације.

Преузмите Решење

Од укупног износа од 30 милиона динара, 27 је намењено за меру замене столарије и котлова, док је 3 милиона динара обезбеђено за субвенцију соларних панела.

Управо због такве расподеле средстава данас су на седници Већа донета и два Правилника у складу са којима ће се пројекат реализовати.

Правилник о суфинансирању мера енергетске санације - замена столарије и котлова

Правилник о суфинансирању мера енергетске санације - соларни панели
donor
donor
donor
donor