img

Вести

Одржана II седница Штаба за ванредне ситуације

img

Print

15 милиона динара биће издвојено за чишћење и уређење каналске мреже у нашој општини, поручено је са Штаба за ванредне ситуације где је данас усвојен Оперативни план одбране од поплава и леда на водама II реда  на територији румске општине.

"Кроз Руму пролазе три канала, ту су и два велика акумулациона језера, поучени и лошим искуством из 2014. године, како не бисмо поново дошли у незгодну ситуацију определи смо се за ново улагање у чишћење каналске мреже. Издвојено је 15 милиона динара за чишћење каналске мреже, а посао ће бити поверен водопривредним предузећима „Воде Војводине“ и "Галовица“", изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић.

На седници је усвојен и Оперативни план спровођења превентивних мера заштите од пожара и он се махом односи на спречавање проблема везаних за паљење жетвених остатака у атарима наше општине, са акцентом на сарадњу са полицијом како би се правовремено реаговало.

На седници је разматран Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације Општине Рума за прошлу годину где је у фокусу била борба против корона вируса, имунизација становништва, али и пакети општинских мера помоћи привредницима. Подсетимо, 15 милиона динара је Општина Рума издвојила за помоћ привредним субјектима чије је делатност и рад била ограничена или угрожена због епидемиолошке ситуације.

На Штабу је епидемиолошка ситуација окарактерисана као повољна. На дан 8. април 2022. евидентирано је  67 активних случајева позитивних на корона вирус, што, како је речено, сведочи о тенденцији опадања активности вируса у нашој општини, уз констатацију да је добар одзив за имунизацију, чак и четвртом дозом вакцине.
donor
donor
donor
donor