img

Вести

Нови парк у Руми посвећен др Драгану Овцину

img

Print

У присуству породице, супруге, кћерки, пријатеља, колега, челних људи локалне самоуправе и његових Румљана данас је у нашем граду, тик уз Дом здравља, отворен парк посвећен др Драгану Овцину, једном од најцењенијих здравствених радника нове генерације, који нас је нажалост прерано напустио пре две године.

У уређеном простору парка централно место заузима биста др Овцина, коју су данас открили његова супруга Јелена Овцин и председница Општине Рума Александра Ћирић.

Биста је рад познатог румског вајара Бранислава Црвенковића, а аутентичност уметничког израза наишла је на одобравање свих оних који су доктора Драгана познавали.

"Када сам ступила на функцију председника Општине обећала сам својим суграђанима да ћемо Руму учинити лепшом и зеленијом, односно да ћемо више пажње посветити екологији и заштити животне средине, али и озелењавању и оплемињавању простора и површина у свим месним заједницама. Градићемо много паркова и игралишта, а први парк који смо изградили у овој години јесте овај парк посвећен нашем доктору Драгану Овцину. Наш доктор нас је нажалост прерано напустио, али је остао у сећању свих нас Румљана као један од најбољих и најпоштованијих доктора у румској општини. Др Овцина памтимо као изузетно доброг, благог и хуманог човека, пожртвованог и стручног лекара, од кога се много тога могло научити. Увек је био спреман да помогне својим пацијенатима, уливао им је свима поверење и наду у оздрављење. Сматрам да је наша дужност и обавеза да му одамо признање и почаст и покажемо да ће остати упамћен и да ће живети међу нама Румљанима", поручила је председница Ћирић.

У дирљивом говору пријатељ Драгана Овцина свештеник Бранислав Мишковић подсетио је Румљане на племенитост вољеног доктора, док се супруга Јелена Овцин у име породице захвалила Општини на гесту поштовања према животу и раду др Овцина.

Биста др Овцина је постављена бели постамен, а целину употпуњавају елипсе од бехатона у боји опеке са елипсама у светлијој нијанси формирајући цвет постављен у круг. Цвет симболично представља прерано изгубљен живот младог доктора, као прерано убран цвет, казала је председница Ћирић.

У парку су постављена четири рефлектора која ће обасјавати саму бисту, окружену зеленилом и адекватним мобилијаром.

Парк др Драгана Овцина биће место окупљања и радости за будуће генерације Румљана, али и место где ће се чувати од заборава његов лик и дело.

Подсетимо, преко пута Службе хитне медицинске помоћи у којој је др Овцин радио, на иницијативу његових колега, 2020. године румски уметник Љубиша Бубало осликао је мурал у докторову част.

Стаде све, само живот прође... Величине никада!
donor
donor
donor
donor