img

Вести

Рума добија нову аутобуску станицу - Завршетак радова почетком маја

img

Print

"Поносно могу да кажем да ускоро Румљани добијају једну лепу аутобуску станицу онакву какву и заслужују", поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић приликом обиласка радова на изградњи нове, модерне аутобуске станице у Руми.

Нова аутобуска станица се простире на око 70 ари у Индустријској улици преко пута Електровојводине, а реч је о приватној инвестицији вредној 123 милиона динара. Поред управне зграде, девет перона, уређених зелених површина у овом комплексу биће изграђена и аутобуска перионица, сервис и простор за технички преглед аутобуса и још много тога.

Инвеститор Миодраг Минић је известио председницу Александру Ћирић и начелника Општинске управе Душана Љубишића да се почетком маја завршавају сви радови, а да ће већ у јуну станица почети са радом.

"Ово ће бити једна од најлепших аутобуских станица у земљи. Имаће девет перона, биће веома фреквентна, јер је познато да је Рума на раскрсници путева, да је главно двориште за све путне правце.  Нова станица ће растеретити аутобуски саобраћај у центру града, неће бити више полазака на самом центру, све ће се одвијати овде, а да би нашим суграђанима олакшали долазак на аутобуску станицу биће уведене чешће градске линије од центра до аутобуске станице и обратно", изјавила је председница Ћирић.

Инвеститор Миодраг Минић, власник Мастербуса и још неколико аутопревозничких компанија, напомиње да ће изградњом нове аутобуске станице бити решен деценијски проблем Руме и тврди да ће наш град имати најлепшу станицу у Србији.

"Мастербус је у старту препознао један проблем који се види, да Рума нема адекватан простор и станицу где би аутобуси долазили и одлазили. Наишли смо на разумевање људи из Општине да ми финасирамо и направимо један овакав пројекат. Купили смо део земљишта од Општине, део од приватних власника и приводимо крају радове на овом модерном комплексу. Очекујемо велики број полазака и одлазака са ове станице, посебно што ће одавде вероватно кретати сав градски и приградски саобраћај, међуградски, међународни. Станица ће радити 24 сата, биће примљено десет нових радника саобраћајне струке. Сама локација је изузетно добро одабрана. Ради се један велики зелени појас са фонтаном, дрвећем. Иза управне зграде биће изграђено једно дечије игралиште. Док родитељи чекају, деца ће моћи да се забаве, ту ће бити љуљашке, тобогани. Град ће добити један заиста заокружен савремени комплекс", истакао је Минић.

Подсетимо, стара аутобуска станица је у приватном власништву. Реч је о објекту који је више година ван употребе, оптерећен и компликованим имовинско-правним односима.

"Стара аутобуска станица је нажалост у приватном власништву, није у надлежности Општине. И оно што је до нас јесте свакако да апелујемо на власника старе аутобуске станице да је одржава, да не буде онако запуштена. Ми ћемо се у договору са њим потрудити да тај простор на коме се некада налазила станица буде уредан и одржаван", казала је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor