img

Вести

Уручена рачунарска опрема свим средњим школама

img

Print

После основних школа Општина Рума донирала је рачунарску опрему и свим средњим школама. Примопредаја савремене информатичке опреме обављена је у Гимназији „Стеван Пузић“, а поред представника средњих школа уручењу су присуствовале и председница Општине Рума Александра Ћирић и заменица Биљана Поповић Јовановић.

„Настављамо са улагањем у наше школе, у образовање. Овог пута издвојили смо 1.121.664 динара за куповину рачунарске опреме за четири наше средње школе. Рачунарска опрема има велику улогу у даљем усавршавању професора, дигитализацији наставних процеса, подршци ученицима. Веома је важно да наши ученици имају што квалитетније услове за образовање и да професорима омогућимо адекватну опрему за рад. Циљ нам је да побољшаним условима рада у школама ученици са територије наше општине уз нове технологије на најсавременији начин могу да прате наставу и стичу адекватно знање које ће им бити драгоцено за даљу будућност“, поручила је председница Ћирић.

Директори румских средњих школа су се захвалили Општини Рума на константој подршци ка унапређењу и модернизацији процеса наставе.

„Изузетно смо захвални Општини на данашњој донацији. Нама у Гимназији је модернизација информатичког кабинета заиста била реална потреба и стога смо веома задовољни“, казала је Марина Малетић, директорица румске Гимназије.

Гимназија „Стеван Пузић“ је добила 10 рачунара, СППШ „Стеван Петровић Бриле“  5 лаптопова, 1 пројектор и 2 мултифункционална штампача, ССШ „Бранко Радичевић“ 5 рачунара, а  СТШ "„Миленко Брзак Уча“ 1 фотокопир апарат и 2 паметне табле.
donor
donor
donor
donor