img

Вести

Министарка Вујовић у посети Руми - Створити зеленију, чистију и здравију околину за све грађане

img

Print

Заштита животне средине на територији наше општине, досадашњи реализовани пројекти, као и планови за даље деловање у овој области били су у фокусу данашњег разговара председнице Општине Рума Александре Ћирић, заменице председника Општине Биљане Поповић Јовановић и министарке за заштиту животне средине Ирене Вујовић.  

Управо уз помоћ министарке Ирене Вујовић, као и Министарства за заштиту животне средине, Општина Рума је затворила депоније у селима Путинци, Жарковац и Kленак, као и градску депонију која је представљала вишедеценијски проблем свих Румљана, која ће ускоро бити санирана и рекултивисана што подразумева засађену траву и зимзелено растиње.  

Министарка Вујовић је изразила задовољство што је наша локална самоуправа изузетно озбиљно схватила реализацију пројекта уклањања дивљих депонија и одговорног управљања отпадом прикључивши се на регионалну депонију „Срем – Мачва“ и активно ради на решавању ових проблема.

"Велика ми је част што смо данас имали прилику да угостимо министарку Ирену Вујовић и што заједничким снагама радимо на реализацији овако великих пројеката. Радове на уклањану дивљих депонија, постављање видео надзора на тим локацијама и озелењавање тих површина спровешћемо и у осталим местима на територији Општине Рума, а све захваљујући огромној подршци коју добијамо од ресорног министарства. Ово је само један у низу пројеката које реализујемо са министарством и тиме показујемо да је заштита животне средине веома важан елемент у свакодневном животу наших суграђана", изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић и поручила да је заједнички циљ створити зеленију, чистију и здравију околину за све наше грађане!
donor
donor
donor
donor