img

Вести

Златна медаља за крај каријере

img

Print

Спортисти Савате бокс клуба "Рума" су на Првенству Србије у комбат саватеу које је одржано у недељу 13. марта у Спортском центру у Руми освојили две златне медаље у сениорској конкуренцији.

- Дамјан Марковић у категорији до 70кг. Дамјану је ово био опроштајни меч у каријери, али наставља са тренерским радом у клубу у коме је поникао и у коме ће своје знање пренети младим спортистима.

- Марко Видаковић до 85кг. Марко је златном медаљом изборио и пласман у сениорску репрезентацију Србије у комбат саватеу за Балканско и Европско првенство ове године. Студент је III године Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду, категорисани спортиста Републике Србије и стипендиста Министарства омладине и спортa РС.

"Два изванредна борца, један који је много медаља освојио за 12 година такмичарског рада и наступа у репрезентацији Србије у саватеу- Дамјан Марковић и други који је стандардан репрезентативац у саватеу - Марко Видаковић, наш најбољи сениор у клубу пред којим је велика каријера у овом спорту. Желим им пуно успеха, Дамјану у тренерском раду, а Марку у такмичарском раду", изјавио је тренер Миодраг Ракић.

Организатори Првенства били су Савате бокс клуб "Рума" и Савате савез Србије, а покровитељи Министарство омладине и спорта Републике Србије и Општина Рума. Врховни судија такмичења била је Маја Оџић из Новог Сада, а врховни делегат Миодраг Ракић из Руме.
donor
donor
donor
donor