img

Вести

Министар Удовичић у посети Руми - Улагање у спорт је инвестиција у здравију и успешнију будућност

img

Print

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Руму и у друштву Покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте и челних људи румске локалне самоправе предвођених председницом Општине Рума Александром Ћирић, обишао је Основну школу Змај Јова Јовановић" уручивши овој образовној установи спортску опрему и реквизите.

Министар Удовичић је истакао да улагања у спортску инфраструктуру никад нису била већа, да се одговорним улагањима у спорт у сарадњи са локалним самоуправама стварају услови за тренирање врхунских спортиста, који ће једног дана бити шампиони на које ћемо бити поносни.

„Улагање у спорт је инвестиција у здравију и успешнију будућност. За свако поштовање је чињеница да је Рума издвојила шест одсто општинског буџета за спорт и омладину, што је више у односу на претходни период. „Змајева“ школа у Руми има сјајне спортске резултате, ускоро ће ова образовна установа прославити 150 година постојања, а истиче се и тиме што поред ученика године, бира и најбољег спортисту и због свега тога заслужује апсолутно јаче и веће улагање у спортску инфраструктуру. Ту пре свега мислим на паркет у фискултурној сали. Кров је санирала Општина Рума уз помоћ Покрајине и приватног сектора, сада на ред долази столарија и паркет и то је нешто где ћемо се ангажовати у наредном периоду“, изјавио је министар Удовичић, бивши трофејни, српски ватерполиста.

Председница Општине Рума Александра Ћирић захвалила се министру Удовичићу на посети и подсетила да су овогодишња издвајања за спорт 20 одсто већа у односу на претходну годину.

„Ја сам министра Удовичића упознала са чињеницом да из нашег општинског буџета издвајамо 145 милиона динара за развој спорта и омладине, што је за 20 одсто више него претходне године. На почетку свог мандата сам рекла да ћемо посебну пажњу поклонити развоју културе, спорта и екологије. Улагањем у спорт и омладину ми улажемо у нашу будућност. Ако деци омогућимо добре услове за бављење спортом ми сигурно дајемо велики допринос срећнијем и квалитетнијем детињству. Наравно данас смо разговарали и о проблемима са којима се сусрећемо, пре свега у вези инфраструктуре, али и начинима како ћемо исте решити“, казала је председница Ћирић.

Министар Удовичић је током боравка у Руми обишао и новоизграђени Спортско - рекреативни центар Gymnasium" где се упознао са младим фудбалерима ГФK "Словен" Рума који тамо тренирају, даривајући их спортском опремом.

„Gymnasium је пример одлучног, али и врло савесног улагања у спортску инфраструктуру и то не само за Руму и Србију, већ и за Европу и свет. Објекат је изграђен по свим светским стандардима, задовољава и више од потреба које прописују светске спортске организације. Заиста Спортско - рекреативни центар Gymnasium може да буде на понос Румљанима, а оно што нуди деци је за свако поштовање“, оценио је министар Удовичић.  
donor
donor
donor
donor