img

Вести

Председник Вучић: Рума ће бити идеално место за живот

img

Print

"У овом тренутку градимо десет аутопутева по Србији, градимо брзу пругу Београд - Нови Сад, оно што је за вас важно градићемо и 160 км на сат пругу Београд - Пазова па све до Шида, што ће цео Срем додатно да увеже, да отворимо нови коридор према Хрватској, према Словенији, Италији поред коридора који имамо горе према Мађарској. Тиме стварамо све услове да Рума буде идеално место за живот. Настављамо са улагањем у заштиту животне средине, у туризам, после тога тешко је замислити лепше место за живот од ваше и наше Руме", изјавио је председник Републике Србије Александар Вучић данас у Руми. 

уто пут до Руме из оба смера, из смера Шапца и из смера Новог Сада је нешто што ће Руму да начини најбољом дестинацијом за све инвеститоре, али једно од најбољих туристичких дестинација у целој Србији, надомак и Београда и Новог Сада", сматра председник Вучић и наглашава да је Рума у претходним годинама много напредовала.

"Мислим да смо за Руму као држава много учинили у претходних пет година, иако је природно да нисмо задовољни, да увек може више. Сам сам учествовао у отварању пет фабрика, захваљујући и општинском руководству и покрајинском, али и раду свих нас, успели смо да мењамо ствари на боље", казао је председник Србије и најавио нови важан пројекат за румску општину.

"Поред наравно путне инфраструктуре, аутопутева, оно што је за Руму посебно важно је да урадимо коначно комплетну канализациону мрежу у дужини од чак 103 километра. Тиме би Рума постала једна од веома најуређенијих општина која може да се мери са најразвијенијим општинама у Аустрији и Немачкој", оценио је председник Вучић и додао да је због тренутне ситуације у Европи и свету свима најпотребнији мир, стабилност и сигурност.
donor
donor
donor
donor