img

Вести

Уручена признања и новчане награде најбољим спортистима

img

Print

Општина Рума наградила је вечерас најбоље спортисте наше општине за успехе и значајне резултате постигнуте током 2021. године. Спортисти су награђени у више категорија, а традиционално су биране и најбоље школе, педагози физичке културе, спортски радници, а уручене су и специјалне награде, као и награда за допринос у спорту.

Списак награђених

Вечерашње добитнике признања Општина Рума је наградила у износима од по 10.000 и 15.000 динара.

Председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић је истакао да су сви награђени велике успехе остварили марљивим радом, срчаношћу и жељом да из дана у дан постижу боље резултате.

Ми као одговорна локална самоуправа овом приликом им се захваљујемо и честитамо на тим резултатима које су остварили. Ми треба да стварамо услове за њихов бољи и лакши тренинг, за боље услове рада и тако дамо основу за постизање бољих резултата. У буџету за ову годину смо планирали већа средства у односу на лане. У овој години смо издвојили око 145 милиона динара за спортске клубове, изградњу спортске инфраструктуре, али и за доделу спортских стипанедија. То ће бити наш мали допринос да они и у овој години остваре вредне резултате и да  догодине у ово време поново будемо у прилици да се захвалимо и честитамо и већем броју наших спортиста“, поручио је председник СО Рума Стеван Ковачевић.

Најбољи румски сениор - савате борац СБК „Рума“ Дамјан Марковић, прошлогодишњи освајач бронзане медаља на Светском првенству и вишеструки државни првак, вечерашњим признањем заокружио је трофејну каријеру.

„Ово је за мене крај спортске каријере, већ 12 година се такмичим, а сада сам се одлучио да се прикључим тиму мојих тренера и да тренирам младе нараштаје. Председник сам СБК Рума, градимо нове генерације шампиона, имамо много нових чланова које припремамо за ову годину. Захвалио бих се свом тренеру Миодрагу Ракићу и Љубомиру Дамјaновићу и људима који су ми помогли у каријери. Неће бити више такмичења за мене и спортску каријеру завршавам овом наградом“, казао је Марковић, захваливши се Општини Рума на дугогодишњој подршци.

Најбоље румске сениорке(АК „Рума“), велике српске атлетске наде, Јована Гњатовић и Тамара Милутиновић оцењују да им је награда велики подстрек за сениорску каријеру.

„Прошле године сам освојила две сребрне медаље на државном првенству и трчала полуфинале на Европском првенству. Мотивисана сам да будем још боља. У овој години ме очекује Европско првенство и надам се Балканско, наравно ту су и доказивања на домаћој сцени, тј. државним првенствима“, казала је  Тамара Милутиновић атлетичарка чије су примарне дисциплине трке на 200 и 400 метара.

„Највеће достигнуће ми је пласман у финале Европског првенства и испуњена норма за Светско првенство, а од медаља бих издвојила балканско златно одличје. Ова награда ми је подстрек да наставим вредно да тренирам и верујем да ће сличних награда бити још много у будућности“, изјавила је Јована Гњатовић, румска троскокачица и скакачица у даљ.

Свечаност у Културном центру „Брана Црнчевић“ организовао је Спортски савез Општине Рума уз покровитељство Општине Рума, а музички су вече употпунили чланови Народног оркестра АНИП-а „Бранко Радичевић".
donor
donor
donor
donor