img

Вести

Отворено прво инклузивно игралиште у Руми

img

Print

Прво инклузивно игралиште отворено је данас у Руми, у близини ОШ "Змај Јова Јовановић", уз објекат "Ливаде" румског вртића Полетарац и Дневног центра/боравка за децу и младе са сметњама у развоју. Осмишљено је и опремљено тако да деца са сметњама у развоју и без њих могу заједно да се играју.

Постављање инклузивног игралишта је финансирано из буџета Општине Рума у вредности шест милиона динара, а реч је пројекту проистеклом из процеса укључивања грађана у креирање локалног буџета, тј. пројекта "Партиципативно буџетирање".

Игралишта попут овог помоћи ће социјалну интеграцију деце са сметњама у развоју, оценила је председница Општине Рума Александра Ћирић.

"Ово игралиште је намењено свим малишанима, са посебним акцентом на децу са сметњама у развоју што је веома значајно у смислу њихове социјалне инклузије, како би се она могла играти и дружити на равномерној основи са осталом децом. Игралиште је покривено тартан подлогом и справе у њему су прилагођене деци са сметњама у развоју и омогућиће им да се несметано играју, да стичу вештине, развијају моторичке способности и да се социјализују са осталом децом", изјавила је председница Ћирић и нагласила важност саме локације игралишта, јер је оно постављено тик уз вртић и Дневни центар/боравак за децу и младе са сметњама у развоју.

Општина Рума је расписала јавну набавку и за уређење простора у ужем центру граду - пјацете "Мала фонтана", једини до сада незавршени пројекат шестог циклуса "Партиципативног буџетирања".

"Ја сам већ у свом првом обраћању, када сам именована на функцију председника Општине Рума, рекла да ћу се заједно са својим тимом и својим сарадницима залагати за лепшу, чистију и зеленију Руму. Управо реконструкција пјацете код "Мале фонтане" је први пример да заправо на томе и радимо. Ми ћемо радити на уређењу свих места, одмаралишта и излетишта која су у неком претходном периоду постала мало запуштена, од центра до шире градске зоне како би свим нашим суграђанима обезбедили једну лепшу и чистију Руму", поручила је Александра Ћирић.
donor
donor
donor
donor