img

Вести

Уређење каналске мреже у Краљевцима

img

Print

У Краљевцима су у току радови на уређењу сеоске каналске мреже. Радови обухватају санацију комплетне сеоске каналске мреже, а тим поводом председница Општине Рума Александра Ћирић данас је обишла радове у Вељковој улици, где је механизација тренутно ангажована са парне стране улице.

Каналска мрежа у Краљевцима је била у врло лошем стању, доста запуштена, дуго година није уређивана, те би евентуалне велике падавине могле проузроковати значајне проблеме мештанима, истакла је председница Ћирић.

"Разговарали смо са људима из "Хидрoсрема" и они су апеловали на хитност у решавању овог проблема, јер евентуалне велике падавине могу проузроковати поплаве и самим тим огромне проблеме за све мештане. Издвојили смо три милиона динара из општинског буџета и финансираћемо радове на уређењу комплетне каналске мреже у Краљевцима. Такође, решићемо проблем и са каналском мрежом у Железничкој улици у Руми. Ситуација је тамо доста лоша, договорили смо се са "Хидросремом" да се након Краљеваца уреде и канали у тој улици, како бисмо имали не само лепшу и чистију улицу, већ и боље и квалитетније услове за живот грађана", изјавила је председница Ћирић и подсетила да је одржавање уличних канала у надлежности грађана, појединаца.

"Апелујем на све да поведемо рачуна о нашим улицама. Оно што је до нас, до Општине, ми ћемо заиста све урадити да се сви канали и каналска мрежа на територији читаве општине уреди, али и ми, као појединци, морамо мало више поведемо рачуна о томе", казала је Александра Ћирић.
donor
donor
donor
donor