img

Вести

Модернизација информатичких кабинета

img

Print

Општина Рума је одлучила да на још један начин помогне побољшање услова за образовање ђака у основним школама куповином нове рачунарске опреме и модернизацијом информатичких кабинета.

Председница Општине Рума Александра Ћирић и председник СО Рума Стеван Ковачевић присуствовали су данас у ОШ "Змај Јова Јовановић" примопредаји 45 рачунара, чију је набавку у целости финансирала локална самоуправа, а којима ће се комплетно опремити информатички кабинети у три основне школе.

"Одлучили смо да ове године са 40 рачунара опремимо две информатичке учионице у ОШ "Змај Јова Јовановић" у Руми и ОШ "Душан Јерковић" у Руми, док пет рачунара додељујемо ОШ "Доситеј Обрадовић" у Путинцима. На тај начин ове школе ће имати комплетно опремљене информатичке учионице што ће свакако побољшати рад информатичара и усавршавање деце у области информатике. Трудићемо се да и у наредном периоду и наредне године опремимо и остале школе са територије наше општине новом рачунарском опремом", изјавила је председница Ћирић и напоменула да је за набавку информатичке опреме утрошено 2.600.000 динара.

Директорица румске ОШ "Змај Јова Јовановић" Жаклина Неговановић подсетила је да су основне школе прошле године добиле и интерективне табле, те да се настава из године у годину осавремењује.

"Моћи ћемо да унапредимо знања наших ученика јер ученици од 1. до 4. разреда добијају предмет Дигитални свет и обавезни су да проведу одређени број часова у информатичким кабинетима. Такође, ученици од 5. до 8. разреда по новим плановима и програмима раде у новим програмима, апликацијама за које су неопходни нови рачунари", казала је директорица Неговановић.

Ученицима ОШ "Душан Јерковић" нови  рачунари ће помоћи да још боље надограђују своје знање, које је већ потврду добило на многим информатичким такмичењима, истакла је директорица поменуте школе Наташа Станић.

"Ученици ОШ "Душан Јерковић" су освајали прва места на окружним, републичким и међународним такмичењима, на информатичкој олимпијади, тако да ће се наши ђаци сигурно обрадовати сваком новом рачунару, још једном хвала Општини", рекла је директорица Станић.

Информатика је свима приоритет у раду, наглашава директорица ОШ "Доситеј Обрадовић", Снежана Стојић и додаје да је путиначка школа направила искорак увођењем АМРЕС-а.

"Умрежени смо са подручним одељењима, настава добро функционише, но, сам информатички кабинет је доста лоше опремљен и стога нам је општинска помоћ веома важна", оценила је директорица Стојић.
donor
donor
donor
donor