img

Вести

Мина Кнежевић победница пливања за Часни крст у Руми

img

Print

55 храбрих пливача учестовало је данас у јубиларном десетом Богојављенском пливању за Часни крст, које је одржано на румском Борковачком језеру.

Симболичних 33 метра до крста положеног у воду прва је препливала млада Мина Кнежевић, којој  је ово већ пето учешће на традиционалној манифестацији.

"Пет година пливам, увек сам се надала да ћу прва стићи до крста. Сад сам победила и много сам срећна због тога", казала је победница, која је накратко напустила фудбалске припреме, како би данас могла пливати у Руми.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић похвалио је одважност свих учесника и констатовао да су сви они потврдили истрајност и снагу хришћанске вере.

"Наравно да је веома важно, ево већ десету годину заредом на овом месту прелепом Борковачком  језеру на велики хришћански празник сабирамо се да бисмо сведочили о истрајности и храбрости вере, пре свега младих људи који се усуђују да у ове хладне дане запливају у води Борковачког језера. Ја због тога желим да захвалим организаторима на истрајности да из године у годину манифестацију омасовљују, Општина Рума има интерес и заинтересована је да спонзорише и буде покровитељ свега због лепог, а то је свакако и неговање духа саборности и исказивања истрајности у нашој хришћанској вери", казао је председник СО Рума Стеван Ковачевић.

Свим учесницима су данас уручене благодарнице, док су Мина Кнежевић и најмлађи учесник Вукашин Кртолина, рођен 2013. године, награђени и новчаним износом од по 10.000 динара, а по традицији победници је припао и златни крстић.

 
donor
donor
donor
donor