img

Вести

Поклони за три бебе рођене 1. јануара

img

Print

Председница Општине Рума Александра Ћирић посетила је данас три породице из наше општине уручивши традиционалне поклоне локалне самоуправе за прворођену бебу у новој години.

Уместо досадашње праксе награђивања прворођене бебе, Општина Рума је овог пута одлучила да подједнако обрадује три бебе из наше општине рођене нешто после поноћи 1. јануара 2022. године.

За најмлађе и прве нове становнике наше општине у 2022. години обезбеђене су новчане награде од по 50.000 динара, али и пригодни поклон пакети за новорођенчад у вредности од по 15.000 динара.

Председница Ћирић и заменица председника Општине Рума Биљана Поповић Јовановић су прво у Руми посетили породицу Ненадовић чија је беба Најда, рођена у 2 часа и 50 минута после поноћи, не само прворођена беба у нашој општини, већ у читавом Срему, а затим су поклони уручени и малом Новаку Честићу у Краљевцима и Анастасији Мићић у Грабовцима, који су од Најде млађи тек који сат.

"Ове године смо имали на нашу велику радост и задовољство прилику да посетимо три новорођене бебе које су се родиле 1. јануара 2022. Ми као одговорна локална самоуправа свесни смо да будућност почива на деци и младима и стога се трудимо да на сваки могући начин подстичемо младе брачне парове и уопште све младе људе на територији наше општине да проширују своје породице да брину о свом потомству, а ми смо ту да помогнемо. Поред тога што сваке године награђујемо све мајке које су родиле прво дете ми такође имамо и друге врсте помоћи, попут бесплатног вртића за сву децу, бесплатних уџбеника за основце, бесплатног превоза, ту су наравно и помоћ незапосленим породиљама, као и општинске субвенције за вантелесну оплодњу, као вид подршке свима који улажу напоре да се остваре као родитељи. Ово је за нас права срећа и благодет и ми ћемо се трудити да што више помажемо свим мајкама и трудницама у нашој општини", изјавила је председница Ћирић.

Дуња Ненадовић, мајка малене Најде, уз смех констатује да је кћерка Најда сама изабрала датум, те да се у породици са нестрпљењем чекао нови члан још од краја децембра.

"Диван је осећај, све је прошло како треба, бебица је имала 3 килограма и 410 грама. Но, сам датум је она изабрала и то седам дана после термина, тако да смо сви једва дочекали тај тренутак. Хвала пуно Општини Рума на овом дивном гесту и самој посети и нека се ове године у нашој општини роди рекордан број деце", поручила је мама Дуња и додала да је свакако највише бебом обрадована старија сестра Тара(3).

Пошто су све мајке биле заједно у митровачком породилишту породице Честић и Мићић изненађене су пажњом и гестом Општине Рума.

"Знали смо да је мала Најда прворођена беба, наравно најбитније нам је да сам порођај добро прошао, срећни смо и задовољни и заиста нисмо очекивали општинску посету. Дирнути смо пре свега гестом  и веома нам је драго, наравно кад је принова у кући свака помоћ је добродошла", истакла је Бојана Кнежевић, мајка Новака Честића.

На најбољи могући начин нова  2022. година отпочела је и породици Мићић у Грабовцима, која је након 18-месечног сина Арсенија, кћерком Анастасијом врло брзо увећала број чланова.

"Сви смо радосни и срећни, посебно старији брат. Иако у почетку мало љубоморан, сада је већ то друга прича и сестра је оно што га највише окупира и занима. Хвала локалној самоуправи на поклонима, нисмо се надали, стварно су нас обрадовали", казала је Валентина Мићић.
donor
donor
donor
donor