img

Вести

Општина наставља поделу новогодишњих пакетића

img

Print

Празнична чаролија се наставља, а захваљујући новој акцији Општине Рума сву децу са територије наше општине посетиће Деда Мраз и обрадовати их новогодишњим пакетићима. Посебно празнично вече и дружење са Деда Мразом приређено је у Стејановцима, а на прави начин су га употпунила деца из сеоског културно уметничког друштва "Бриле".

Свечаности су присуствовали и челни људи Општине Рума предвођени председницом Александром Ћирић и заменицом Биљаном Поповић Јовановић.

"Настављамо акцију започету ове године да новогодишњим пакетићима обрадујемо сву децу из наше општине до 10 година. У циљу афирмације нашег села, традиције,културе и обичаја одлучили смо да обилазимо свечаности поделе пакетића по селима, јуче смо били у Грабовцима, вечерас у Стејановцима. Стејановци су мало село, попут Грабоваца, немају ни 1.000 становника али је значајно да имају одлично културно уметничко друштво које броји преко 40 чланова, да имају активно удружење жена "Фрушкогорке". Сва та удружења веома лепо раде и промовишу на прави начин традицију и начин живота овог поднебља. То је још један разлог више да дођемо и посетимо Стејановце, да им дамо подршку, али и укажемо на то да ћемо у наредном периоду још више помагати њихов рад", казала је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor