img

Вести

Нова акција Општине Рума новогодишњи пакетићи за сву децу

img

Print

Ове године Општина Рума започела је акцију поделе новогодишњих пакетића за сву децу са територије наше општине.

У оквиру ове акције биће подељено преко 4.000 новогодишњих пакетића, а челни људи локалне самоуправе посетили су данас тим поводом Грабовце, где је у сеоском Дому културе Деда Mраз делио малишанима поклоне, а свечаност су глумом, игром и песмом увеличали ђаци грабовачке ОШ "6. ударне војвођанске бригаде".

"По први пут организујемо поделу пакетића на територији целе наше општине и у граду и у свим селима. Одлучили смо се данас да посетимо једно од најудаљених села наше општине, јер желимо посебан акценат да ставимо на месне заједнице, на мања села и да на овај пригодан начин улепшамо деци празнике. У Грабовцима је подељено преко 100 пакетића деци до 10 година. Видим по реакцијама деце да су срећни, да смо их обрадовали поклонима, успели смо да остваримо оно што смо желели, а то је да измамимо осмехе нашим најмлађим суграђанима", оценила је председница Ћирић и изразила наду да ће ова акција постати традиционална, али да ће се број подељених новогодишњих пакетића увећавати из године у годину, тј. да ће се у румској општини све више деце рађати.

Општина Рума акцију спроводи уз помоћ месних заједница, Одељења за друштвене делатности, Дома здравља, основних школа и предшколске установе.
donor
donor
donor
donor